COMPONOTUS SANCTUSEn sevdiğiniz karınca türü ve özellikleri hakkında bilgi veriniz.
Gerekenler
* Tür ismi
* Türün hakkında bilgiler
* Türe ait fotoğraflar
İyi hobiler 😀
Kesinlikle Oecophylla mükemmel bir cins yaprak kesici karınca olarakta bilinirler yuvaları ile ünlüler beslemişliğim olmuştu.COMPONOTUS SANCTUS
Componotus cinsi, halk arasında marangoz karıncalar olarak da bilinir.
Genel Özellikleri
Boyut: İşçiler türüne göre 6–25 mm arasında değişebilir. Kraliçeleri genelde çok daha büyüktür.
Görünüm: Vücutları parlak siyah, kahverengi, kırmızı veya iki renkli olabilir. Gövdeleri sağlam ve büyük kafalıdır.
Yaşam Alanı: Çoğunlukla ormanlık alanlarda, ağaç kovuklarında, çürümüş odunlarda yuva yaparlar. Bazı türler toprakta da yuva kurabilir.
Beslenme: Hem omnivordurlar hem de trofik düzeyde esnektirler. Bitki özsuları, ballı su, nektar, böcekler ve diğer eklembacaklılarla beslenirler. Doğada özellikle hemiptera (ör. yaprak bitleri) ile mutualist ilişki kurarak tatlı özsu alırlar.
Yaprak kesici değil, dokumacı karınca olarak geçer. Yaprak kesiciler yaprak kullanarak mantar yaparken, dokumacılar çeşitli sıvılar ile yaprakları birbirine yapıştırıp içine yuvalar.Kesinlikle Oecophylla mükemmel bir cins yaprak kesici karınca olarakta bilinirler yuvaları ile ünlüler beslemişliğim olmuştu.
Fotoğraftaki canlı Camponotus cinsi değil, Oecophylla cinsi.COMPONOTUS SANCTUS
Componotus cinsi, halk arasında marangoz karıncalar olarak da bilinir.
Genel Özellikleri
Boyut: İşçiler türüne göre 6–25 mm arasında değişebilir. Kraliçeleri genelde çok daha büyüktür.
Görünüm: Vücutları parlak siyah, kahverengi, kırmızı veya iki renkli olabilir. Gövdeleri sağlam ve büyük kafalıdır.
Yaşam Alanı: Çoğunlukla ormanlık alanlarda, ağaç kovuklarında, çürümüş odunlarda yuva yaparlar. Bazı türler toprakta da yuva kurabilir.
Beslenme: Hem omnivordurlar hem de trofik düzeyde esnektirler. Bitki özsuları, ballı su, nektar, böcekler ve diğer eklembacaklılarla beslenirler. Doğada özellikle hemiptera (ör. yaprak bitleri) ile mutualist ilişki kurarak tatlı özsu alırlar.
Latin Amerika değil, Asya türüdür. Hindistan, Çin ve alt tarafındaki ada ülkelerinde varlar. Ayrıca majör-asker terimleri arasında hata yaptığınıza eminim ama hangisi doğru ben de unuttum.Carebara diversa
Myrmicinae alt familyasından olan ve Yağmacı Karınca olarak da bilinen carebara diversa dev askerleri ve kesintisiz yemek aramalarıyla önlüdür. Kraliçeleri 18-22 mm, işçiler 2-5 mm, majörler 5-17 mm ve askerler genelde kraliçe boyutundadır. Ben bu türü iştahından ve küçük işçiler ile majörler, kraliçe ve askerle oluşturduğu tezat görüntüden dolayı çok seviyorum. Yaygın olarak latin amerika tataflarında bulunuyor.
Ekli dosyayı görüntüle 68457