Lasius veya Cataglyphis olabilir. Lasiusları daha çok araştırıyorum fakat hiç beslemedim.Merakımdan soruyorum, hem de eğlenceli olur. Sizin en sevdiğiniz cinsler/türler hangileri ve neden?
Ben başlayayım:
Şahsen ben, Camponotus'ları görünüşleri itibarıyla baya seviyorum.
En sevdiğiniz tür sanırım Schimidti. 😄Crematogaster kesinlikle çeneleri çok güçlü bir cins ve sinirlendiklerinde abdomenlerini akrep gibi kaldırmaları çok hoş
Benimde camponotus ve cataglyphis. Hem büyükler hem izlemesi zevkli. Ayrıca kolay kolay kaçamıyorlar boyutlarından ötürü. Mesela lasius ve tetramoriumları ne zaman besleme yapsam en az üç beş tanesi kaçıyor sinir oluyorum.Merakımdan soruyorum, hem de eğlenceli olur. Sizin en sevdiğiniz cinsler/türler hangileri ve neden?
Ben başlayayım:
nerden bildiniz ya 😆😆En sevdiğiniz tür sanırım Schimidti. 😄
Açıklamanız da var. 🤣nerden bildiniz ya 😆😆
Formikaryumun içinde nem kaynağı olması gerekiyor. Su içmeleri için su koyabilirsiniz ama outworlde suluk ile.hocam bir şey sorucam crema Schimidti formikaryum da su olmadan yaşıyabiliyormu? Rehberde out worlde su koyulursa formikaryumda su olmadan yaşıyabilir diyordu.
Formikaryumun içinde nem kaynağı olması gerekiyor. Su içmeleri için su koyabilirsiniz ama outworlde suluk ile.
Bir zamanlar tetramoriumları gerçekten seviyordum ve birkaç koloni beslemiştim. Bu sezonda o kadar çok tetramorium gördüm ki kendilerinden soğudum. Messorlar yeni favorim. Bir koloni beslemiştim ve bir buçuk tüpü dolduracak kadar fazlalardı. Tabii tecrübesizliğimden ötürü bazı problemler yaşasakta çok sorun olmamıştı.Merakımdan soruyorum, hem de eğlenceli olur. Sizin en sevdiğiniz cinsler/türler hangileri ve neden?
Ben başlayayım:
Benim en sevdiğim tür solenopsis'tir. Küçük boyutları olmasına rağmen dünyanın en tehlikeli karıncaları arasındadır. Ateş karıncası olarakta geçer. Isırdığı zaman deride kabarcıklaşma ve yanma hissine sebep olur, adı da buradan gelir. Maalesef Türkiye'de yaşayan bir tür değildir 🥲. Zaten yaşasa da kraliçesini bulup besleyebileceğimi sanmıyorum. Profilimde bir ateş karıncası kraliçesi var hahaha 😂.Merakımdan soruyorum, hem de eğlenceli olur. Sizin en sevdiğiniz cinsler/türler hangileri ve neden?
Ben başlayayım:
Solenopsis türleri Türkiye'de bulunuyor.Benim en sevdiğim tür solenopsis'tir. Küçük boyutları olmasına rağmen dünyanın en tehlikeli karıncaları arasındadır. Ateş karıncası olarakta geçer. Isırdığı zaman deride kabarcıklaşma ve yanma hissine sebep olur, adı da buradan gelir. Maalesef Türkiye'de yaşayan bir tür değildir 🥲. Zaten yaşasa da kraliçesini bulup besleyebileceğimi sanmıyorum. Profilimde bir ateş karıncası kraliçesi var hahaha 😂.