En hızlı çoğalan karınca

WradSX

Asker
Üye
Dostlar merhabalar, en hızlı üreyen karınca cinsi nedir? Yani ülkemizde bulunan ve en hızlı yumurtlayıp işçisini çıkartabilen tür hangisidir? Okul sunumum için kullanacağım, şimdiden teşekkür ederim.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Benim sıklıkla duyduğum cins Tetramorium.Çok hızlı üreyen cins diye biliyorum.

egzotikçiftik

Brachypterous
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye
Yumurtadan işçinin hızlı çıkması koşullara göre değişen bir şey. Yine de genelde çoğu cinsin kraliçesi koloninin kurulma aşamasında tek bir yumurtaya odaklanır ve en hızlı şekilde ilk işçisini çıkarmaya çalışır. Ama en hızlı üreyen cins bana göre solenopsis. Küçük olduklarından yakaladıkları her canlı yem ile koloni daha da fazla yumurta üretiyor. Zaten küçük olduklarından yumurtalardan da bir tık hızlı çıkabiliyorlar. (koşullara göre değişkenlik gösterebiliyor))

FatihBurak

Minör
Üye
Dostlar merhabalar, en hızlı üreyen karınca cinsi nedir? Yani ülkemizde bulunan ve en hızlı yumurtlayıp işçisini çıkartabilen tür hangisidir? Okul sunumum için kullanacağım, şimdiden teşekkür ederim.
Benim bildiğim kadarı ile tetrimoryum, hem bu tür bakımı kolay denilebilcek bir türdür ve bulmak kolaydır.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Tetramorium, monomorium minimum, monomorium pharaonis.

WradSX

Asker
Üye
Tetramoriumların çok hızlı ürediğini ben de düşünüyordum, @egzotikçiftik ‘in açıklaması da çok mantıklı geldi. Teşekkür ederim hepinize 🙏

Tetramorium, monomorium minimum, monomorium pharaonis.
Acemiliğime verin, monomorium cinsinin Türkiyede kaydı var mı? Okul bazında bir sunum yapacağım için kesin bilgi olması gerekli.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Tetramoriumların çok hızlı ürediğini ben de düşünüyordum, @egzotikçiftik ‘in açıklaması da çok mantıklı geldi. Teşekkür ederim hepinize 🙏

Acemiliğime verin, monomorium cinsinin Türkiyede kaydı var mı? Okul bazında bir sunum yapacağım için kesin bilgi olması gerekli.
Ha Türkiye de bulunan cinsleri mi sormuştunuz çok pardon. Monomorium pharaonis kesin olarak var ancak minimum'un var olup olmadığını bilmiyorum. Üst düzey tecrübeliler biliyorsa söyleyebilirler.

Begonza

Dichthadiiform
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Üye

Evet, Monomorium Türkiye'de kaydı olan bir cinstir. Ant Wiki sitesinden kaydı olan türlere bakabilirsiniz.

LuciFeci

Minör
Üye
Tetra, pheidole ve lasius denilebilir. Kraliçe tek seferde 20yi aşkın yumurta çıkarıyor ve hızlı bir şekilde besleme yapıyor. Tercihim pheidole

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Aslında belirli bir cins veya tür söylenemez, genel bakıma polijinik cins/türler çok daha hızlı çoğalmaya yatkındır. Örneğin saydıklarıma ek olarak tapinomalar da müthiş bir hızda çoğalırlar. Henüz iki yıllık bir kolonide bile 50.000 aşkın işçi olabiliyor.
Yıllık üretebildikleri işçi sayılarına göre sıralaması (kendi gözlemlerim)
Monomorium pharaonis ; yılda yüzbinlerce işçi üretebilirler, süper koloniler oluştururlar.
Tapinoma ; yılda on binlerce işçi üretebilirler süper koloniler oluşturabilirler.
Tetramorium : bir yılda binlerce işçi üretebilirler.

WradSX

Asker
Üye
Tetra, pheidole ve lasius denilebilir. Kraliçe tek seferde 20yi aşkın yumurta çıkarıyor ve hızlı bir şekilde besleme yapıyor. Tercihim pheidole
Hobiye yeni başladım sayılabilir. Bu sebeple saydığınız türleri beslemedim. Ama eğer fırsatım olursa kesinlikle beslemek istiyorum.

Aslında belirli bir cins veya tür söylenemez, genel bakıma polijinik cins/türler çok daha hızlı çoğalmaya yatkındır. Örneğin saydıklarıma ek olarak tapinomalar da müthiş bir hızda çoğalırlar. Henüz iki yıllık bir kolonide bile 50.000 aşkın işçi olabiliyor.
Yıllık üretebildikleri işçi sayılarına göre sıralaması (kendi gözlemlerim)
Monomorium pharaonis ; yılda yüzbinlerce işçi üretebilirler, süper koloniler oluştururlar.
Tapinoma ; yılda on binlerce işçi üretebilirler süper koloniler oluşturabilirler.
Tetramorium : bir yılda binlerce işçi üretebilirler.
Monomorium bu kadar hızlı ürüyor ise onun üstüne gelecek cins olduğunu düşünmüyorum, teşekkürler.

Evet, Monomorium Türkiye'de kaydı olan bir cinstir. Ant Wiki sitesinden kaydı olan türlere bakabilirsiniz.
Teşekkürler 🙏

creal

Media
Üye
Hobiye yeni başladım sayılabilir. Bu sebeple saydığınız türleri beslemedim. Ama eğer fırsatım olursa kesinlikle beslemek istiyorum.

Monomorium bu kadar hızlı ürüyor ise onun üstüne gelecek cins olduğunu düşünmüyorum, teşekkürler.

Teşekkürler 🙏
Hocam aslında hızlı üremelerinin bir sebebide %100 multiqueen olabilmeleri monomorium pharaonis 200'e kadar kraliçe bulundurabiliyor.

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Hocam aslında hızlı üremelerinin bir sebebide %100 multiqueen olabilmeleri monomorium pharaonis 200'e kadar kraliçe bulundurabiliyor.
Evet, buna ek olarak her uydu yuva da 50-60 kraliçe bulunabiliyor. Her uydu yuva birbirine bağlı ve kopmuyorlar. Bu durumda aslında tek bir süper organizma davranışı görüldüğünden aslında 200'den fazla kraliçeye sahipler, bu sayı bini aşabiliyor.