Emekçi messor ve campo günlüğü

Kiviant

Pupa
Üye
Messor dentatus kolonim 2 minör ve 5 nanitik ile 7 işçiye ulaştı. 9 işçinin gelmesine az kaldı. Bugün tohum yenilemesi ve temizlik yaptım, şu an durumları iyi. Bir de koloni için isim arıyorum, DM'den herkesin fikrini bekliyorum.

Bir de bu koloninin gelişimini hızlandırmak ve daha iri işçi çıkarmak için kurt olarak un kurdundan başka ne tercih etmeliyim? Veya tohum olarak muhabbet kuşu yemi hariç neler verebilirim?
Keten tohumu tozu verebilirsin.

yağızalp

Replete
Üye
Beni üzdüğü için yazmak istedim kargoladığım aphenoların tüpü ve diğer 5 cata kraliçesinin tüpü kargıda kırılmış diğer şubede kraliçe ve işçiler bir şekilde kaçmış 2 cata kraliçesi hayatta bir sürü yaralı işçi ölmüş ve hayatta işçi var bu beni gerçekten üzdü koloniden soğumuştum ama bunu da haketmiyorlardı sağlık olsun😥

Kiviant

Pupa
Üye
Şimdi kraliçeme baktım, ağzında beyaz bir nokta olduğunu gördüm. Yumurta vardı ve test tüpünde anlam veremediğim lekeler var. Dışkı olma ihtimali olabilir, pek küf gibi değil; dışkısı gibi ama sıvıymış, kurumuş, iz kalmış. Transfer gerekir mi?
Hayır,transfere gerek yok bu gibi durumlar normal sadece temizleseniz yeterli

Yeni tüpün ağzına gidiyor koşarak kaçıyor bi güvenemedi bu arada tüpe uzaktan telefonla bakıyorum rahatsız etmemeye çalılıyorum
Sadece stres olmuştur sessiz ve sabit bir yerde saklamaya çalışın

Beni üzdüğü için yazmak istedim kargoladığım aphenoların tüpü ve diğer 5 cata kraliçesinin tüpü kargıda kırılmış diğer şubede kraliçe ve işçiler bir şekilde kaçmış 2 cata kraliçesi hayatta bir sürü yaralı işçi ölmüş ve hayatta işçi var bu beni gerçekten üzdü koloniden soğumuştum ama bunu da haketmiyorlardı sağlık olsun😥
Geçmiş olsun Yağız

Geçmiş olsun Yağız

Antcolony

Minör
Üye
Geçmiş olsun🥀.

yağızalp

Replete
Üye
Yarın bu günlüğe 2 adet civciv eklenecek bir tanesi için isim arıyorum dm den yazabilirsiz

yağızalp

Replete
Üye
Sultan camponun kolonisi 6 işçiye ulaştı ve messorlar 25 işçiye yaklaştı. Messorlar için apheno setup'ını temizleyeceğim. Geride kalan birkaç işçi ölüsü, önceden kalanlar ve un kurdu parçaları var. Sizce bu setup'ı nasıl temizleyebilirim? 5'li çoğaltıcının içi de aynı durumda.
Sultan camponun setup'ı uygun mu? 1 işçi boru girişini taşla daralttı ancak dibindeki yemlikteki 5 mikro kurt ile ilgilenmedi. Sistem çok mu büyük acaba?

1 işçi sürekli aktif olarak ow den taş topluyor(sanırsın mc oynuyor)

Yemliği girişe dayadım yiyorsa şimdi bulamasın

Ekli dosyalar

• 20260714_191347.jpg
    20260714_191347.jpg
    13 KB · Görüntüleme: 8
  • 20260714_190837.jpg
    20260714_190837.jpg
    16.9 KB · Görüntüleme: 8
  • 20260714_190808.jpg
    20260714_190808.jpg
    27.7 KB · Görüntüleme: 8
  • 20260714_190811.jpg
    20260714_190811.jpg
    42 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:

yağızalp

Replete
Üye
Sanırım bir şeyi yanlış yaptım dokunmadılar bile nedenini bilen yazabilirmi lütfen

İlyas16

Media
Üye
Sanırım bir şeyi yanlış yaptım dokunmadılar bile nedenini bilen yazabilirmi lütfen
Benimkilere ne atsam yiyorlar, genel olarak şu anlık yem seçme gibi bir durum yok. Belki sizin koloniniz yem seçiyor olabilir. Birkaç kişi, genel olarak Camponotusların un kurtlarına ilgi göstermediğini tecrübe etmiş. Belki sorun budur. Ayrıca gececi oldukları için yemi koyduktan 4-5 saat sonra yiyorlar. Bundan kaynaklı da olabilir.

det

Pupa
Üye
Bana Camponotusların setup biraz fazla büyük gözüktü, onun dışında Camponotuslarda larva pek fazla yok gibi. Larva az/yok olunca proteine pek fazla ilgi göstermezler. Yemi outworld girişine koymayı deneyebilirsiniz.

yağızalp

Replete
Üye
Benimkilere ne atsam yiyorlar, genel olarak şu anlık yem seçme gibi bir durum yok. Belki sizin koloniniz yem seçiyor olabilir. Birkaç kişi, genel olarak Camponotusların un kurtlarına ilgi göstermediğini tecrübe etmiş. Belki sorun budur. Ayrıca gececi oldukları için yemi koyduktan 4-5 saat sonra yiyorlar. Bundan kaynaklı da olabilir.
Tüpe koyunca kraliçe öyle bir iştahla tükettiki fotoğrafladım atabilirim ve işçilerde tüpteyken yiyordu acaba görmüyorlarmı yemliği biraz gömsem yükseklik gibi olmaz görürler bence

Bana Camponotusların setup biraz fazla büyük gözüktü, onun dışında Camponotuslarda larva pek fazla yok gibi. Larva az/yok olunca proteine pek fazla ilgi göstermezler. Yemi outworld girişine koymayı deneyebilirsiniz.
Ow girişinde larva olmak üzere sabah bol yumurta vardı çoğu dağılmış gördüğüm kadarıyla larvaya geçmek üzereler

İlyas16

Media
Üye
Biraz kalsın bence yemlikte, yarın alırsınız. Almamalarının nedeni ihtiyaçlarının olmaması da olabilir. Larvaları var mı?

Kiviant

Pupa
Üye
Tüpe koyunca kraliçe öyle bir iştahla tükettiki fotoğrafladım atabilirim ve işçilerde tüpteyken yiyordu acaba görmüyorlarmı yemliği biraz gömsem yükseklik gibi olmaz görürler bence

Ow girişinde larva olmak üzere sabah bol yumurta vardı çoğu dağılmış gördüğüm kadarıyla larvaya geçmek üzereler
Larvaya geçtiyse verdiğin besini çoğaltabilirsin.

yağızalp

Replete
Üye
Biraz kalsın bence yemlikte, yarın alırsınız. Almamalarının nedeni ihtiyaçlarının olmaması da olabilir. Larvaları var mı?
Daha alrva yok ama sabah çok küçük bir yumurta çatlamış gibiydi larva gibiydi ucu biraz ama tombul diye anlayamadım ve larva yokkwn kurt verdiğimde afiyetle yiyorlardı

Sanırım bana bir mesaj veriyorlar bir işçi boruda takılıyor ow girişi taşla kapanmış üstte biraz boşluk var

Ekli dosyalar

• 20260714_201310.jpg
    20260714_201310.jpg
    31.3 KB · Görüntüleme: 4

İlyas16

Media
Üye
Bence direkt tüp girişine koyun kurdu, hiç uğraşmayın ayırmakla falan. 1 tane koyun, ihtiyaçları varsa daha fazlasını da alırlar. Bence 6 işçili bir koloni için 1 tane veya en fazla 2 tane mikro un kurdu yeterliydi. Ben 3 günde 1 protein veriyorum ve yemeleri de zor oluyor. Yani aktif olarak yaklaşık 5 larva falan var.

yağızalp

Replete
Üye
Bence direkt tüp girişine koyun kurdu, hiç uğraşmayın ayırmakla falan. 1 tane koyun, ihtiyaçları varsa daha fazlasını da alırlar. Bence 6 işçili bir koloni için 1 tane veya en fazla 2 tane mikro un kurdu yeterliydi. Ben 3 günde 1 protein veriyorum ve yemeleri de zor oluyor. Yani aktif olarak yaklaşık 5 larva falan var.
Yola gideceğim için şimdiden veriyorum uzun zamandır vermemiştim