Eheim ısıtıcı kalibrasyon sorunu

FurkanD

Yumurta
Üye
9-10 ay önce aldığım eheim 75 watt ısıtıcıyı eski akvaryumda havalar soğukkan bir şekilde kalibrasyon yapmıştım fakat yine 2 derecelik fark vardı o şekil idare ediyordum. Şimdi akvaryumu baştan kurdum ve ısıtıcıyı tekrar çalıştırdım çalıştırmadan önce tekrar kalibrasyon yapmak istedim hiçbir şekilde yakın bir derecede tutturamıyorum. Günlerdir uğraşmaktan yoruldum, ısıtıcı derecesini ne kadar düşürürsem düşüreyim sürekli kırmızı ışığı yanıyor ısıtmaya devam ediyor bu kalibrasyon işini nasıl çözebilirim

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Önce kırmızı oku ısıtıcının kapak kısmındaki iki çizginin tam ortasına getirin ve mavi kısmı 26 dereceye ayarlayın. Bu şekilde tam zıt yönden baktığınızda kırmızı kısımdaki ufak çıkıntıyla mavi kısımdaki beyaz nokta arka arkaya olacak. Bu ısıtıcının genelde fabrika çıkış hali oluyor. Daha sonra mavi kısmı hiç oynatmadan kırmızı kısmı akvaryumunuzun derecesine getirin. Bu işlemi de yaptıktan sonra mavi kısmı çevirerek istediğiniz dereceye getirin. Son olarak akvaryuma yerleştirip çalıştırabilirsiniz. Isıtıcı akıntı olan bir yere konumlandırın ve tamamı suyun içinde olsun.

FurkanD

Yumurta
Üye
Bu işlemi defalarca yapmama rağmen ayarı bir türlü tutturamadım. Bunu yaparken prize takılı olup olmaması fark ediyor mu acaba?

Mertali

Asker
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Bu işlemi defalarca yapmama rağmen ayarı bir türlü tutturamadım. Bunu yaparken prize takılı olup olmaması fark ediyor mu acaba?
Bildiğim kadarıyla prize takılı olmasa da oluyor. Denemekten zarar gelmez. yalnız prize taktığınız zaman ısıtıcı suyun içinde olsun. Bu dediğimi yaptığınızda da olmuyorsa ısıtıcı da problem vardır diye düşünüyorum. Maalesef çözümünü bilmiyorum.