Duygularınızı alalım

mehmetha4manci

Larva
Üye
Cok gizli birsekilde kraliceyi aldım ( ailem izin vermiyordu ama şimdi izinleri var) eve varınca sevinçten havaya uçmustum.

SasuKe1

Pupa
Üye
İlk kraliçemi keşke ben bulsaydım. Annemin ayağına büyük bir karınca gelmiş bi kovayla üstünü kapatıp beni çağırdı. Meğersem Camponotus olduğu için büyükmüş. Ama gene de çok mutlu olmuştum. Test tüplerim hazırdı zaten direk içine koydum.

anakin

Media
Üye
Bu konuda insanların genel olarak yakınlarına bu hobiyle ilgilendiklerini söylediklerinde heves kırıcı geri dönüşler aldığını gördüm. Bu gerçekten çok üzücü ama durum bende bek böyle değil. Bu hobiyle ilgilendiğimi söylediğimde aldığım en kötü tepki "evi istila etmiyorlar mı?", olmuştu ama bence bu da hiç olumsuz değil. Genel şaşırıp bir sürü soru soruyorlar. Bu hobiyle ilgilendiğimi sınıfım, ailem, akrabalarımın sık görüştüklerime söyledim. Şu anda o arkadaşlarımdan biri de hobiye benimle başladı. Ben ilk kraliçemi kolay olması için internetten messor satın almıştım. Korgoyu dört gözle bekliyordum ama tam katgo evime geldiğinde ben hastanedeydim. Eve gelene kadar epeyce sabırsızlandım ve geldiğimde de gerçekten müthiş bir duyguydu. İlk defa doğadan kraliçe bulduğumda ise gerçekten çok sevindim. İroniktir ki messoru bile strese sokmuş biri olarak 2. kraliçem Formicaydı. Gerçi pek uzun zaman önce değildi😁. Ben de kendi deneyimlerimi anlatmak istedim, herkese iyi hobiler.

KingCat

Asker
Üye
Ben ilk kraliçemi bulduğum anı anlatayım:
Şimdi ben çok umutsuzdum geçen yıl bulamamıştım ya bu senede bulamazsam? Korkusu vardı. Arkadaşlarımla parka gitmiştim sonra gezinirken çok büyük bir karınca gördüm kraliçeydi! Sonra hemen tüpe aldım arkadaşlarımın yanına koştum, “kraliçe buldum!” diyerek. Muhtemelen kraliçe hayatının en kötü anını yaşıyordu çünkü ben tüpü sallaya sallaya koşuyordum😂. Neyse sonra eve gittim biraz izledim kraliçeyi sonra ben dedimki buna bi şekerli su vereyim😂. Bir tane şekerli su verecektim (Messora) sonra ben o şekerli suyu yanlışlıkla fazla koydum. Tüpü su bastı kraliçeyi zar zor çıkardım tüpten sonra foruma giriş yaptım
Öyle öyle başladım hobiye.

Not: Şuan kraliçenin bir sürü işçisi var!

anakin

Media
Üye
Ben de ilk şekerli su takviyem bütün işçilerin kafasına şekerli su püskürtmüştüm😂.

Ayberkfb

Minör
Üye
Bende şırınganın ilk başta birden fışkırttığını öyle keşfettim.
İşçilerin ve kraliçenin üstlerine şekerli su bastım ama şu anda hepimiz nereden nerelere geldik.
İsteyenler günlüğüme bakabilir.

KingCat

Asker
Üye
Bende şırınganın ilk başta birden fışkırttığını öyle keşfettim.
İşçilerin ve kraliçenin üstlerine şekerli su bastım ama şu anda hepimiz nereden nerelere geldik.
İsteyenler günlüğüme bakabilir.
Bana da aynısı oldu. Ben şırıngaya fazla su koymuşum, sonra tüpe fazla su boşalttım onu geri çekeyim derken daha kötü oldu. 😂

Ayberkfb

Minör
Üye
Bana da aynısı oldu. Ben şırıngaya fazla su koymuşum, sonra tüpe fazla su boşalttım onu geri çekeyim derken daha kötü oldu. 😂
Ben bir de tüpte su bitince, iğneyi kenardan sokup basayım dedim.
PAAT! Tüp su bastı, kraliçenin ne olduğunu şaşırdı.
Elimdeki çöp şişe pamuk sarıp suyu az bir şey emdirdim ama +30 larva ve yumurta gitti.

KingCat

Asker
Üye
Ben bir de tüpte su bitince, iğneyi kenardan sokup basayım dedim.
PAAT! Tüp su bastı, kraliçenin ne olduğunu şaşırdı.
Elimdeki çöp şişe pamuk sarıp suyu az bir şey emdirdim ama +30 larva ve yumurta gitti.
Hem komik hem üzücü.🤣

pegasuZX

Intercaste
Üye
İlk bulduğum kraliçeyi etik algılarım olmadığı için(o zamanlar) yeni kazıldığı belli bir yuvayı kazarak kanatlı kraliçe buldum. Ama kanatlı olunca karınca olmadığını düşündüm ve almadım. Sonra camponotus cinsi bir kraliçe buldum. Ben kuzenimle basketbol sahasında oturmuş sohbet ediyordum(sohbet fazlasıyla hararetliydi😁). 23.40 gibi bir saat olmalı. Yerde büyük bir siluet koşuyor. Bu ne diye bir baktım, camponotus cinsi kraliçe. Heyecandan bayır domuzu gibi bağırıp kuzenime talimat veriyordum. 😁
Şunu yap, bunu yap diye. Zar zor bardağa aldıktan sonra tüpe soktum. Şuan günlüğümde paylaşılan gariban bu işte. Günlüğün adı "camponotus(tanaemyrmex) koloniye doğru"(reklam yapalım azcık😁).

KingCat

Asker
Üye
Herkesin mi ilk kraliçeleri olaylı olur ya 🤣🤣

pegasuZX

Intercaste
Üye
Herkesin mi ilk kraliçeleri olaylı olur ya 🤣🤣
Ben eve getirdim millet böcek sandı.😁
Tabii koskoca camponotus 1,4 cm. Kraliçe gariban ilk gününde az daha pişip füme oluyordu. Claw aktifti o zamanlar, ben alüminyum folyo ile cover yapınca bana "karınca füme görmek istemiyorsan alüminyum kullanma" demişti. Sonra ben de bir heyecan olunca o kraliçeyi 3 şehir gezdirdim yanımda(yumurtlama dönemi). Kaç kere yumurtalarını yedi gariban. Şimdi 4 işçi oldu. Ve ne oldu dersiniz bir işçi kayboldu😁

KingCat

Asker
Üye
Ben eve getirdim millet böcek sandı.😁
Tabii koskoca camponotus 1,4 cm. Kraliçe gariban ilk gününde az daha pişip füme oluyordu. Claw aktifti o zamanlar, ben alüminyum folyo ile cover yapınca bana "karınca füme görmek istemiyorsan alüminyum kullanma" demişti. Sonra ben de bir heyecan olunca o kraliçeyi 3 şehir gezdirdim yanımda(yumurtlama dönemi). Kaç kere yumurtalarını yedi gariban. Şimdi 4 işçi oldu. Ve ne oldu dersiniz bir işçi kayboldu😁
Muhtemelen hayatında 3 şehir gezen ilk karınca. 😂

Ayberkfb

Minör
Üye
Benim ilk kraliçemi Bolu’da buldum.
Siirt’e, Çanakkale’ye, Konya’ya gitti — tam 4 şehir gezdi.

KingCat

Asker
Üye
Oo daha üstü gelecek mi bakalım! 😆

Ayberkfb

Minör
Üye
O kraliçeye lokum kutusunda baktım.
1-2 işçisi çıktı ama öldüler, çünkü hiçbir şey yedirmedim — sadece şekerli su verdim.
1-2 yıl yaşadı, arada kıyma falan verdim hayvan yumurtlayıp yumurtlayım yiyodu bi ara 2 ay yumurta vermedi. Kutudayken üstüne talaş döktüm, saçma sapan eziyet ettim hayvana.
Bir sabah kalktım, bayılmıştı. Elime aldım, 10-15 dakika sonra ayıldı.
Ertesi gün öldü.