Herkese selam, umarım hepiniz iyisinizdir. Uzun süredir hobiye ara vermiştim ve geçen sene bir lasius niger kraliçesi buldum ve bakmaya başladım. Kışın 4 ay kış uykusuna yatırdım ve çok şükür hiç kayıp olmadan kış uykusundan uyandılar. Son 1.5 - 2 aydır tüpteki su bitik durumda o yüzden 2 tüpü ağız ağıza sabitledim ve yeni tüpü karanlık eski tüpü aydınlıkta bıraktım. Fakat hiçbir şekilde transfer olmuyorlar. Koloniyi boostlamak için son dönemde proteini biraz arttırdım. Arada da küçük canlı un kurdu pupaları veriyorum ve şu ana kadar sorunsuz şekilde yiyorlardı. Son 2 3 gündür tüpün içinde bir un kurdu pupası vardı ve pek ilgilenmiyorlardı. Dün gece 2 tane ölü karınca gördüm yumurtaların dibinde ve neden olduğunu anlamadım. Tahminim ilk çıkan karıncların ölmüş olabileceğiydi ama öğlen tekrar baktığımda bu sayı 7 ye çıkmıştı. Koloni ölümden önce 25-30 civarında işçiye sahipti. Ölüm nedenini hiçbir şekilde anlayamadım. Neden olabilir bir fikriniz var mı? Yumurta durumu gayet iyi, oda sıcaklığı da 25-26 derecelerde. Ayrıca Kraliçeyi bulduğumdan beri olan ilk ölüm bu.