nedeninin diğer kraliçelerin onu dışladığı için öyle durduğunu düşünüyorum. geçen yıl deneyimlediğim Solenopsis multi denemelerinde tüm kraliçelerim tüpün ağız kısmında ölmüştü ve her tüpte sona 1 kraliçe kalmıştı. Solenopsisler sanırım genel olarak anlaşamıyor ve birbirlerini dışlıyorlar. multi denemeleri çoğunlukla nadir bu yüzden.Solenopsis kraliçeleri bulmuşsunuz size tavsiyem hepsini ayrı bir tüpe almanız çünkü başarı oranı düşüktür yani koloni başlqtmak zor olabilir. Soldaki kraliçenin durduğu pozisyon normaldir. Nedenini bilmiyorum ama bir çok solenopsis kraliçem bu şekilde duruyordu.
Kraliçenin o şekilde durması ile dışlanmasının arasında bir bağlatı yok. Sadece bu tipteki solenopsis kraliçeleri bazen bu şekilde durmayı tercih ediyor.nedeninin diğer kraliçelerin onu dışladığı için öyle durduğunu düşünüyorum. geçen yıl deneyimlediğim Solenopsis multi denemelerinde tüm kraliçelerim tüpün ağız kısmında ölmüştü ve her tüpte sona 1 kraliçe kalmıştı. Solenopsisler sanırım genel olarak anlaşamıyor ve birbirlerini dışlıyorlar. multi denemeleri çoğunlukla nadir bu yüzden.
Benimkilerde böyle takılıyordu sırtları ağrıyor sanırımKraliçenin o şekilde durması ile dışlanmasının arasında bir bağlatı yok. Sadece bu tipteki solenopsis kraliçeleri bazen bu şekilde durmayı tercih ediyor.
![]()
Ya dun kavanozda bırakmak zorunda kaldım asırı stressliler diye düşünüyorum şu anda yumurtalarını ne zaman bırakır hiç kestiremiyorum var mıdır bir fikrinizKraliçenin o şekilde durması ile dışlanmasının arasında bir bağlatı yok. Sadece bu tipteki solenopsis kraliçeleri bazen bu şekilde durmayı tercih ediyor.
![]()
Bu zamana kadar iki adet başarılı kolonim oldu ve hepsi 1-2 ay sonra yumurtladı.Ya dun kavanozda bırakmak zorunda kaldım asırı stressliler diye düşünüyorum şu anda yumurtalarını ne zaman bırakır hiç kestiremiyorum var mıdır bir fikriniz
Ben olsam 1 ay boyunca rahat bırakırdım ellemeden 2 haftada 1 birkaç saniyelik kontrol yaparak.Ya dun kavanozda bırakmak zorunda kaldım asırı stressliler diye düşünüyorum şu anda yumurtalarını ne zaman bırakır hiç kestiremiyorum var mıdır bir fikriniz
Benimkilerin hepsi 1.5 ay sonra yumurta yaptı, başarı oranı düşük 10 kraliçeden biri başarmıştı koloni yaratmayı.Neden bu kadar uzun süre sonra yumurtluyorlar?Stressli bir cins mi?
Çok mantıksız bir hareket olmuş zaten neredeyse 5/1 koloni kurabilme olasılığı var türün, hepsini ayrı tüpe koyun 1 ay boyunda bir dolapta kalsın ellemeyinde bakmayındaYeni bi kralice buldum onu da tupun icine koydum
Nasıl buldun?Durum güncellemesi, bir tane kraliçeyi ayrı,4 kraliçeyi multiqueen denemesine giriştim.Soldaki kraliçenin hareketlerini anlayamıyorum stressten mi böyle yapıyor bilgisi olan var mı
Gıda takviyeside mi yapılmamalı?Çok mantıksız bir hareket olmuş zaten neredeyse 5/1 koloni kurabilme olasılığı var türün, hepsini ayrı tüpe koyun 1 ay boyunda bir dolapta kalsın ellemeyinde bakmayında
BalkondaNasıl buldun?
Oyle yapıyorum bakmıcaktım dısardan bakınca gordum kayıp var onun ıcın baktımÇok mantıksız bir hareket olmuş zaten neredeyse 5/1 koloni kurabilme olasılığı var türün, hepsini ayrı tüpe koyun 1 ay boyunda bir dolapta kalsın ellemeyinde bakmayında
İlk işciler çıkmadan gıda verilmez zatenGıda takviyeside mi yapılmamalı?
Oyle onermislerdi basari sansin daha yuksek olur dedilerNeden multi denediniz ki? Başka koyarsanız onada aynısını yapacak kraliçe.