Döllenmiş midir?

Eltaria

Yumurta
Üye
Dün akşam pheidole cinsi prenses buldum bugün. Kontrol ettiğimde kanatlarını dökmemişti ama tüpün farklı yerlerine 5-6 tane yumurta bıraktığını gördüm. Döllenmemiş olduğunu mu varsayayım? Beklemeli miyim?

Ekli dosyalar

• IMG_1412.jpeg
    IMG_1412.jpeg
    26.9 KB · Görüntüleme: 14
  • IMG_1412.jpeg
    IMG_1412.jpeg
    26.9 KB · Görüntüleme: 14
Moderatör tarafında düzenlendi:

ants123

Minör
Üye
Dün akşam pheidole cinsi prenses buldum bugün. Kontrol ettiğimde kanatlarını dökmemişti ama tüpün farklı yerlerine 5-6 tane yumurta bıraktığını gördüm. Döllenmemiş olduğunu mu varsayayım? Beklemeli miyim?
Kraliçe döllenmiş, gördükleriniz yumurta. Ben de 2 hafta kadar önce pheidole buldum çok sayıda yumurtası var fakat hala kanatları üstünde. Konunun ince detaylarına vakıf değilim ama yüzeysel olarak yumurta aldığım kraliçe döllenmiştir bakış açısı işinizi görür. En azından kanat dökmekten daha garanti. Başlarını sokacak bir delik bulduklarında kanatlar artık işlevsiz hale geldiğinden sırtlarında gezdirmelerinin anlamı kalmıyor, ekstra uzuv ekstra enerji. Üstelik kanat, hareket kabiliyetlerini de kısıtlıyor. Bu yüzden iri tür kraliçeler daha erken kanat döker.

Mustafaf

Media
Üye
Önceki açtığınız konuda da söyledim: Sadece 1 hafta titreşimden uzak ve karanlık bir yerde tutun. 1 hafta sonra hâlâ kanat dökmemiş, yumurtalar dağınık ise salabilirsiniz.

ants123

Minör
Üye
Önceki açtığınız konuda da söyledim: Sadece 1 hafta titreşimden uzak ve karanlık bir yerde tutun. 1 hafta sonra hâlâ kanat dökmemiş, yumurtalar dağınık ise salabilirsiniz.
Yumurtaların dağınık olması neye işaret, bilmediğimden soruyorum. Benimkinin de başta dağınıktı sonradan tek yerde toplamış.

Mustafaf

Media
Üye
Yumurtaların dağınık olması neye işaret, bilmediğimden soruyorum. Benimkinin de başta dağınıktı sonradan tek yerde toplamış.
Yumurtaların döllenmemiş olmasına bir işaret, normalde sağlıklı bir kolonide normal yumurtalar ve farklı yerde dağınık şekilde prens için bırakılan döllenmemiş yumurtalar vardır. Eğer bulduğunuz kraliçe döllenmemiş ise çiftleşmek veya hayatta kalmak için bu davranışı yapabilir, fakat her zaman olacağı diye bir kaide yok; bakıp göreceğiz.

Benim burada eklemediğim bir kısım var: Aynı kişi cins için konu açtığında fotoğrafta arkada toplu yumurta kümesi de vardı. Yani ne olduğunu şu an bilemeyiz, sadece beklemeli ve kraliçeyi kendi hâline bırakmalıyız. Bu döllenmemiş yumurta konusu biraz daha detaylı bir konu isterseniz anlatabilirim.

ants123

Minör
Üye
Yumurtaların döllenmemiş olmasına bir işaret, normalde sağlıklı bir kolonide normal yumurtalar ve farklı yerde dağınık şekilde prens için bırakılan döllenmemiş yumurtalar vardır. Eğer bulduğunuz kraliçe döllenmemiş ise çiftleşmek veya hayatta kalmak için bu davranışı yapabilir, fakat her zaman olacağı diye bir kaide yok; bakıp göreceğiz.

Benim burada eklemediğim bir kısım var: Aynı kişi cins için konu açtığında fotoğrafta arkada toplu yumurta kümesi de vardı. Yani ne olduğunu şu an bilemeyiz, sadece beklemeli ve kraliçeyi kendi hâline bırakmalıyız. Bu döllenmemiş yumurta konusu biraz daha detaylı bir konu isterseniz anlatabilirim.
Peki bu durum tüm türler için mi geçerli? Aydınlatabilirseniz çok sevinirim valla, yeni birşey daha öğrendim 🙂

anakin

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Peki bu durum tüm türler için mi geçerli? Aydınlatabilirseniz çok sevinirim valla, yeni birşey daha öğrendim 🙂
Evet. Kraliçeler yumurtalarla sürekli ilgilenir. Onları bakterilerden korumak için yalarlar, nenlendirirler... Bundan dolayı yunurtalar ya tek bir küme halinde halinde olur yada birbirlerine çok yakın olurlar. Yumurtaların bütün tüpe dağılması kraliçenin bu yumurtalarla ilgilenmediğine, dolayısıyla bu yumurtaların döllenmediği anlamına gelir, bu kraliçenin döllenmediği anlamına gelir. Ancak kraliçenin döllemiş olma ihtimali kesinlikle yoktur diyemeyiz bu yüzden ne olur ne olmaz 1 hafta kadar bekletilmesi en azından neticede kraliçe salınsa bile insan aklında "acaba döllenmiş miydi?" sorusu kalmasını engelliyor.