Tetramorium kraliçesi gibi duruyor belki pheidole de olabilir tam anlayamadım bu fotoğraftan, döllenip döllenmediğini maalesef anlayamazsınız test tüpü kurulumunuzu hazırlayıp 1 hafta boyunca rahatsız etmeyin 1 hafta sonunda eğer yumurtlamadıysa salabilirsiniz.Dün evde buldum türünü bilmiyorum döllenmiş olup olmadığını nasıl anlayabilirim
Hocam şu anda sadece alt kanatlarını dökmüş ve eskiye nazaran az hareket ediyor aslında hâla kanatlı diye geri doğaya salacaktım ama hava soğuktu şimdi böyle de bir şey oldu ne yapmalıyımTetramorium kraliçesi. Kanatlı olduğu için muhtemelen döllenmemiş bir birey.
Kanatsız bir tane bulabilirseniz bu arkadaşı salıp onu alın, bulamazsanız bu bireyle şansınızı deneyin.
Döllenmiş olduğunu kesinleştirmenin tek yolu işçi almak. O nedenle fotoğraf çekmeniz bir işe yaramaz.
Beslemeye devam edin takılsın sizde. Doğaya salarsanız sonu ölüm olur artık. Hareketinin az olması normal, stresi azalmıştır.Hocam şu anda sadece alt kanatlarını dökmüş ve eskiye nazaran az hareket ediyor aslında hâla kanatlı diye geri doğaya salacaktım ama hava soğuktu şimdi böyle de bir şey oldu ne yapmalıyım
Pek kesinliği olan bir yöntem değil, uçup gidiyorsa döllenmemiştir diyebilirsiniz ama uçmuyorsa bir fikir yürütemeyiz. Ki bahsedilen kraliçenin uçması çok düşük ihtimal, o nedenle bu defalık işlevsiz bir seçenek.Kraliçeyi evde küçük bir kaba koyup dürtün eğer uçmaya çalışırsa yada uçarsa döllenmemiştir benim laisus kraliçemde de aynı şey olmuştu öyle anladım
Döllenme ihtimalini şurdan da anlayabilirsin Tuğkan abiden duymuştum eğer kanatları ayrıksa uçmuştur döllenmiş olma ihtimali yüksek ama kanatlar üst üsteyse o ihtimal düşüktür.Dün evde buldum türünü bilmiyorum döllenmiş olup olmadığını nasıl anlayabilirim