Doğum Günü Hediyem

baykedox

Larva
Üye
Merhabalar, iyi forumlar.

Arkadaşım doğum günü hediyesi olarak bana kırmızı yanaklı su kaplumbağası verdi. Hiçbir şey bilmiyorum. Aşırı tatlı bir şey, daha minicik, gerçekten çok narin. O kadar güzel ki dokunmaya bile çekiniyorum.

Şu an sadece masamda, güneş gören bir yerde duruyor. Günde bir sabah, bir de akşam olmak üzere besliyorum. Arada yumurta beyazı veriyorum.

Akvaryum yaptırmayı ya da satın almayı düşünüyorum, hangisi önce olursa artık. Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim. Elimden geldiğince araştırıyorum ama filtre konusunda hiçbir bilgim yok. Hangi filtreyi almam gerektiğini yazarsanız çok iyi olur.

Bu konuda bilgisi olan ya da besleyen arkadaşları da etiketlerseniz sevinirim.

İyi forumlar, iyi günler.

BerkBey

Nanitik
Üye
Hayırlı olsun. Günlük olarak ve yaklaşık kafa hacimleri kadar besleyin şimdilik. Kaplumbağalar için satılan yemleri kullanmanızı öneririm. Yavrularımı büyütürken öğünlerinin yarısını toprak solucanı, hamsi, karides gibi hayvansal gıdalar; diğer yarısını da havuç, muz gibi bitkisel gıdalar ile oluşturuyordum, arada sindirim kolaylığı açısından verilebilir ancak taze protein kaynaklarıyla beslendikleri zaman su kalitesindeki bozunma kurtçuk oluşumunu tetikleyecektir bu yüzden hazır yemlerle başlayın. Fazla beslemeyin gelişimsel bozukluklar olacaktır. Başlangıç olarak 80 litre akvaryum yaptırmanızı öneririm, sebebi şu; satın alınan akvaryumlardan farklı olarak taban alanı biraz daha geniş olacak şekilde yaptırma şansınız var. Yetişkin olduklarında 300 litre ve üzeri akvaryumlara ihtiyaç duyacaklardır. Ancak bir adet kaplumbağa için şu anlık yaptırmasanız da olur. Size kalmış. Şu an 300 litrelik bir akvaryum yaparsanız paludaryum gibi kullanırsınız ve ilerleyen zamanlarda geliştirirsiniz. Filtre olarak, suyu aşırı kirleten bu canlılar için en iyisi dış filtredir. Dış filtre dışındaki filtreler yetersiz kalabilir. Geçici olarak akvaryum yaptırana kadar ya da alana kadar idareten bir şey istiyorsanız şu an kaldığı yer hakkında biraz bilgi verirseniz söyleyebiliriz bir şeyler.