20 işçilik bir kolonim var. Test tüpünde rahatça inceleyemediğimden formicaryum tasarladım ve transferini gerçekleştirmeye çalışıyorum. Ama bunlar formikaryumun içindeki tohumları test tüpüne taşıyorlar, galiba ayrılmaya niyetleri yok.
Büyük bı alan olsa sorun olur ama bu sanki uygun gibi hocam yani küçük duruyor epeyce.Sizin erken demenizde ki sebep nedir?20 işçi için formikaryum henüz çok erken. Minimum 80+ işçi de formikaryum tavsiye ederim.
Bunun birden fazla ve derin sebepleri var, yine de bir kaçını özet geçeyim.Büyük bı alan olsa sorun olur ama bu sanki uygun gibi hocam yani küçük duruyor epeyce.Sizin erken demenizde ki sebep nedir?
Anladım hocam.Bu şekil derinlemesine bilgilere hakim değildim teşekkürler🙃Bunun birden fazla ve derin sebepleri var, yine de bir kaçını özet geçeyim.
Sosyal bütünlük sık ve düzenli anten temasına bağlı. Geniş alanda bu minimum düzeye inecek ve davranışsal bir kaos başlayacak bu da stresi tetikleyecek çünkü feromon sinyqallerinin etkin dağılımı bozulacak.
Geniş alana geçmeleri yırtıcılar ve parazitlere karşı içgüdüsel güvenlik mekanizmalarını bozacak.
Saydıklarım sadece bir kaçı, yuva seçim stratejileri çok daha derin bir mevzu. Tüm bunlar gelişimi sekteye uğratır hatta durdurabilir.
Size küçük gelebilir ama önce tüpe daha sonra formikaryuma bakarsanız aslında koloniye göre ne kadar büyük olduğunu anlayabilirsiniz. Henüz test tüpündeyken bile bir çok koloni pamuk yolup alanı daraltmaya çalışıyorken formikaryum da başarı düşer.
Hocam messör türü zaten şekerli su tercih etmeyen bir tür onlar en çok tohumlardan ve böceklerden verim alıyorlar o yüzden şekerli su vermesenizde olurFormikaryumu iptal ettim chia tohumunu çok seviyolar ama şekerli su koyduğumda (kulak çubuğuyla) chia tohumuna değdiğinde küfleniyor ne yapabilirim başka tohum yediremedim böcekleride yemek istemediler.
Formicarium un üstünü kapatıp tüpü aydınlatabilir sin belki o zaman ışıktan rahatsız olup oraya gidebilirler koloni tamamen geçince tohumları da taşırlar zaten20 işçilik bir kolonim var. Test tüpünde rahatça inceleyemediğimden formicaryum tasarladım ve transferini gerçekleştirmeye çalışıyorum. Ama bunlar formikaryumun içindeki tohumları test tüpüne taşıyorlar, galiba ayrılmaya niyetleri yok.