Doğadan Pupalı Camponotus bulmak

ByRabel

Pupa
Üye
Öncelikle iyi akşamlar. Taşı kaldırdığımda 1 adet Camponotus vardı, tüpe aldım. Gözüm bir anda pupaları gördü, kraliçenin bulunduğu tüpe 6 adet pupayı da transfer ettim. Yapılmaması gereken bir şey, evet, ama maalesef aldım. Neyse, yumurta veya larva var mı diye kontrol ettim ama gözle görülür bir şey yoktu.

Ekleme: 1 adet Larva gördüm şuan ekstra olarak tüpte yumurta bıraktı aldıktan 5 dakika donra

Ekli dosyalar

• IMG_0852.jpeg
    IMG_0852.jpeg
    269.3 KB · Görüntüleme: 35

ByRabel

Pupa
Üye
Hocam eğer kolonide başka işçiler varsa ve başka kraliçe yoksa onların yok olmasına neden olur.Ayrıca gereksiz bı hareket zaten kraliçe var bu dönemlerde bulunabilir yani.
Camponatus multi olmuyor diye biliyorum. Ayrıca herhangi bir yuva yok taşın altına bir çukur oyup direk yaşamış.

ByRabel

Pupa
Üye
Bunu bilemezsiniz bir kaç işçi yemek aramaya kraliçede herhangi bir anormal durum yok ama sorun orda işte bakın yaptığım şeyi savunmuyorum ama yukarıda arkadaşın dediği gibi farkı ne ortama gayet adapte oldu yumurtlamasını da dahil edersek

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Verdiğiniz bilgilere göre değerlendirecek olursam çokta kötü bir şey yapmamışsınız. Kraliçe henüz yeni bir koloni kurmaya çalışıyor, siz de bu esnada bulmuşsunuz. Yani ortada emek gösterip büyümüş bir koloni yok. Koloniden vazgeçecek olursanız eğer gelecekte, koloniyi aldığınız noktaya bırakırsınız tam olarak. Hem büyüme şansları da sizin sayeniz de yükselmiş olur.

ByRabel

Pupa
Üye
Verdiğiniz bilgilere göre değerlendirecek olursam çokta kötü bir şey yapmamışsınız. Kraliçe henüz yeni bir koloni kurmaya çalışıyor, siz de bu esnada bulmuşsunuz. Yani ortada emek gösterip büyümüş bir koloni yok. Koloniden vazgeçecek olursanız eğer gelecekte, koloniyi aldığınız noktaya bırakırsınız tam olarak. Hem büyüme şansları da sizin sayeniz de yükselmiş olur.
Elimde 5 cins var ve birinde sokağa geri salayım gibi bir düşüncem olmadı kesinlikle. İnsan canı gibi baktığı hayvanı sokağa atmaz ama tepkiler garip geldi 🫡

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Elimde 5 cins var ve birinde sokağa geri salayım gibi bir düşüncem olmadı kesinlikle. İnsan canı gibi baktığı hayvanı sokağa atmaz ama tepkiler garip geldi 🫡
Doğrudur, tepkilerden kastınız nedir hocam? Tam anlayamadım.

ByRabel

Pupa
Üye
Şöyle anlatayım karıncayı bulduğum noktanın çok yakınında bir Camponatus daha buldum 1 ay önce yüksek ihtimalle aynı uçuştan kalma Buda taşın altında yer edinmiş kendine işçisi olma ihtimali var diyen arkadaş var ve bunun olma ihtimali yüzde 0 çünkü benim cins daha yeni Pupa evresine girdi

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
Şöyle anlatayım karıncayı bulduğum noktanın çok yakınında bir Camponatus daha buldum 1 ay önce yüksek ihtimalle aynı uçuştan kalma Buda taşın altında yer edinmiş kendine işçisi olma ihtimali var diyen arkadaş var ve bunun olma ihtimali yüzde 0 çünkü benim cins daha yeni Pupa evresine girdi
Süreler oynaklık gösterebilir hocam, dışarıda ki taşlar ısıyı ev ortamına göre daha hızlı somurur. Yani gelişim yüksek ölçüde sıcağa bağlı olduğundan dışarıda ki gelişim aşamaları daha hızlı geçebilir. Şunu da ekleyeyim, kraliçelerin tamamı aynı gün uçmayabilir, bu bir zaman dilimine yayılır ve net olmayan zamanlar da uçuş olur.
Edindiğiniz kraliçeyi almanız da bir sakınca görmüyorum.
İşçili kolonilerin kraliçelerini doğadan koparmamanız gerektiğinin bilincinde olduğunuzu varsayıyorum zaten. Sevgiler.

ByRabel

Pupa
Üye
Süreler oynaklık gösterebilir hocam, dışarıda ki taşlar ısıyı ev ortamına göre daha hızlı somurur. Yani gelişim yüksek ölçüde sıcağa bağlı olduğundan dışarıda ki gelişim aşamaları daha hızlı geçebilir. Şunu da ekleyeyim, kraliçelerin tamamı aynı gün uçmayabilir, bu bir zaman dilimine yayılır ve net olmayan zamanlar da uçuş olur.
Edindiğiniz kraliçeyi almanız da bir sakınca görmüyorum.
İşçili kolonilerin kraliçelerini doğadan koparmamanız gerektiğinin bilincinde olduğunuzu varsayıyorum zaten. Sevgiler.
Anlayış için teşekkürler. İyi hobiler.