Doğadan Protein Verilir mi?

Emirintus

Larva
Üye
Beyler elimdeki kolonilere çeşitlilik olması açısından doğadan protein vermeyi düşünüyorum. Parazit, bakteri, mite gibi riskler var evet ama doğadaki kolonilerinde un kurdu veya morio kurduyla beslendiğini düşünmüyorum. Toprağın bu faktörlere karşı antibakteriyel bir özelliği varsa bilmiyorum. Yani doğadaki bir karınca maruz kaldığı bu durumu toprak vesilesiyle çözebiliyor olabilir belki.

Kawius

Yumurta
Üye
Beyler elimdeki kolonilere çeşitlilik olması açısından doğadan protein vermeyi düşünüyorum. Parazit, bakteri, mite gibi riskler var evet ama doğadaki kolonilerinde un kurdu veya morio kurduyla beslendiğini düşünmüyorum. Toprağın bu faktörlere karşı antibakteriyel bir özelliği varsa bilmiyorum. Yani doğadaki bir karınca maruz kaldığı bu durumu toprak vesilesiyle çözebiliyor olabilir belki.
Hocam zaten doğadaki kolonilerin çoğu bu sebeple hayatta kalamıyor yani düşünceniz çok doğru değil ama karar sizin koloni sizin

emfuzi

Larva
Üye
doğadaki her kraliçenin kendi kolonisini kuramadığını veya her koloninin hayatta kalamadığını düşünürsek, bizim evde beslediğimiz kraliçe karıncalarda koloni oluşturma oranı çok daha yüksek doğaya göre. aslında doğada evrimin yani doğal seçilimin bir sonucu olarak hayatta kalamayacak bir kraliçe bizim elimizde hayatta kalma hakkı kazanıyor.

parazit gibi durumlar da, doğada bu doğal seçilimin bir parçası olarak kolonilerin başarılı bir şekilde hayatta kalıp kalmayaccağı konusunda etkili oluyor. eğer biz evimizde yaşama, üreme, çoğalma şansını artırdığımız bir koloniye doğadan bir yiyecek sunarsak, evimizde onu besleyerek minimuma indirdiğimiz dış etkenleri ve artan hayatta kalma şansını tekrar doğanın doğal seçilim kuralına yaklaştırmış oluyoruz.

yani özetle evet, doğadaki karıncılar da benzer etkenlere maruz kalıyor ve bir kısmı hayatta kalmayı başarıyor.

Emirintus

Larva
Üye
Ufak tefek çekirge felan vermek istiyordum ama madem öyle kaynatıp felan ikram ederim artık. Eyvallah.

Digna34

Larva
Üye
Doğadaki karıncalar milyonlarca yıllık evrim sürecinde milyarlarca işçi kaybı vererek hayatta kalıyor. Sadece un kurdu almak zorunda değilsin, git steril ortamda üretilmiş hamam böceği ya da farklı böcekler al. Senin elindeki birkaç işçiyle doğadaki milyonluk koloninin bağışıklığını bir tutman tamamen saçmalık olur. Toprağın antibakteriyel falan olduğu da yok.