Doğadaki Koloniler

samet_56

Dichthadiiform
Yardımsever
Üye
O zaman ben herkesten farklı bir şey söyleyim.Polijinik türlerdeki kolonilerden kraliçe almak işçi üretimini sekteye uğratır mı? Yani bir kraliçe aldık diyelim ve eskisi kadar çok işçi üretilir mi?
Hayır, aksine.

Aynı sezon içerisinde net bir fark olup olmayacağı bilinemez. Ancak şu bir gerçek ki bir sonra ki üreme sezonunda düşük kraliçe feromonu nedeniyle üretilecek yeni kraliçelerin sayısı bir öncen ki sezona göre daha yüksek olacak ve bu da daha fazla yumurta anlamına geliyor.

Yüksek kraliçe sayısı=yüksek işçi sayısı= koloni başarısı.
Doğrudan birbirine bağlı bir "üretimi arttır, ihtiyaçları gider, hayatta kal" işleyişi mevcuttur.
Yani sizin aldığınız bir kaç kraliçe aslında gelecek nesilde daha yüksek bir üretim kapasitesi potansiyeli bile yaratıyor. Her halükarda alacağınız bir kaç işçi ve bir adet kraliçe koloniye hiçbir şekilde zarar vermeyeceği gibi koloninin gelecekte ki baskın, başarılı koloni olma şansını da arttırıyor.

yusufff01

Media
Üye
Hayır, aksine.

Aynı sezon içerisinde net bir fark olup olmayacağı bilinemez. Ancak şu bir gerçek ki bir sonra ki üreme sezonunda düşük kraliçe feromonu nedeniyle üretilecek yeni kraliçelerin sayısı bir öncen ki sezona göre daha yüksek olacak ve bu da daha fazla yumurta anlamına geliyor.

Yüksek kraliçe sayısı=yüksek işçi sayısı= koloni başarısı.
Doğrudan birbirine bağlı bir "üretimi arttır, ihtiyaçları gider, hayatta kal" işleyişi mevcuttur.
Yani sizin aldığınız bir kaç kraliçe aslında gelecek nesilde daha yüksek bir üretim kapasitesi potansiyeli bile yaratıyor. Her halükarda alacağınız bir kaç işçi ve bir adet kraliçe koloniye hiçbir şekilde zarar vermeyeceği gibi koloninin gelecekte ki baskın, başarılı koloni olma şansını da arttırıyor.
Hocam harika bir bilgiydi.Ve ben katılıyorum çünkü bir kraliçeyle başlattığım monomorium pharaonis kolonisi çok kısa sürede alate üretti ve bir sürü kraliçe ortaya çıktı. Zaten eskiden bana söylemiştiniz ve haklıydınız, çok kraliçeyle başlatılan kolonilerde alate üretimi sınırlı veya hiç olmuyor ama kraliçe sayısı düştükçe üretilen kraliçe sayısı da çok oluyor ve dolaylı olarak işçi sayısını da çok arttırıyor aslında. Bu arada siz foruma yeni katılan arkadaşları önemsemeyin onlar sizin bilgi ve donanımınızı bilmiyorlar tanimiyorlar sizi. Ve bir şey bildiklerini zannedip öylesine atıp tutuyorlar işte.

ahzarnur

Yumurta
Üye
Beyler ben şimdi uzaylı felanmıyım? İnsan faktörünü neden doğadan dışlıyoruz?