Doğada rastladığım bir koloni ve kraliçesi

Cosmic

Yumurta
Üye
Kraliçe 5 mm var yok işçileri ise 2 mm den 4 mm ye kadar çıkıyor kraliçe ve işçiler koyu kızıl kraliçenin kafa abdomene kıyasla daha küçük ayakları ince narin yapılı ama işçiler tetramorium işçisine benziyor yani kraliçe selonopsis ilçeler tetramorium gibi fazla yakından çekemedim olanları atıyorum türünü bilen var mı?

Ekli dosyalar

• IMG_3299.jpeg
    IMG_3299.jpeg
    79.1 KB · Görüntüleme: 86
  • IMG_3300.jpeg
    IMG_3300.jpeg
    66.8 KB · Görüntüleme: 86
  • IMG_3301.jpeg
    IMG_3301.jpeg
    67 KB · Görüntüleme: 86
Moderatör tarafında düzenlendi:

Cihan__

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
İşçiler ile kraliçe aynı cins değil. Kraliçe solenopsis cinsine ait ve görünüşe göre uçuşlardan kalma kolonisiz bir kraliçe. İşçiler ise tam belli olmuyor o yüzden yorum yapamıyorum.

PRS.macro

Süper Koloni
Moderatör
İlklerden
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Üye
Fotoğrafın kalitesi düşük ve kraliçe bulanık gözüküyor. Tespiti nasıl yaptın?
Fotoğrafın kalitesinin düşük olduğunu ve kraliçenin bulanık göründüğünü görebiliyorum. Solenopsis/Aphaenogaster/Messor gibi cinslerden en belirgin farkı thoraxın daha geniş/yayık görünmesi. Onun dışında benzetilebilecek fazla cins yok zaten. Öğrenmek için soruyorsan güzel, yoksa yeterince tecrübeye sahip olduğumu söylememe gerek yok diye düşünüyorum.

Demo

Media
Yardımsever
Üye
Fotoğrafın kalitesinin düşük olduğunu ve kraliçenin bulanık göründüğünü görebiliyorum. Solenopsis/Aphaenogaster/Messor gibi cinslerden en belirgin farkı thoraxın daha geniş/yayık görünmesi. Onun dışında benzetilebilecek fazla cins yok zaten. Öğrenmek için soruyorsan güzel, yoksa yeterince tecrübeye sahip olduğumu söylememe gerek yok diye düşünüyorum.
Öğrenmek için soruyorum tabii ki. Teşekkür ederim. 😄