Diyetleri hakkında

nevzatgns19

Nanitik
Üye
Karıncalarıma un kurdu almıştım 1 ay önce falan bugün de buffalo kurdu sipariş verdim. Sizce hangi böcekle daha fazlama besleme yapmalıyım? Buffalo'nun proteini yüksek un'un da yağ oranı yüksek, kış uykusuna yatırmadan önce un kurduyla beslemek daha mı mantıklı?

KayraButler

Media
Üye
Karıncalarıma un kurdu almıştım 1 ay önce falan bugün de buffalo kurdu sipariş verdim. Sizce hangi böcekle daha fazlama besleme yapmalıyım? Buffalo'nun proteini yüksek un'un da yağ oranı yüksek, kış uykusuna yatırmadan önce un kurduyla beslemek daha mı mantıklı?
Çokta önemli değil fazla verirsen ya küflenecek yada yemeyecekler kış uykusu öncesi dediğin gibi yağlı beslemek daha mantıklı olabilir.

nevzatgns19

Nanitik
Üye
Fazla beslemeden kastım yaz döneminde protein ağırlıklı mı yağ ağırlıklı mı olmalı diyetleri. Kararsız kaldım biraz aydınlatırsanız sevinirim.

anakin

Süper Koloni
Yardımsever
Forum Delisi
Üye
Ben buffalo kurdu taraftarıyım.

yücehayvanat

Media
Üye
Cinse ve brood miktarına bağlı, en son @el4nce hocamızın paylaştığı makalede ülkemizdeki farklı cinslerin farklı tip diyapozlar uyguladığı yazıyordu, formica tipi, mrymica tipi ve aphaenogaster tipi. Şuanki brood sayınız da ona göredir büyük ihtimalle, mesela benim formica kolonim 1,5. aylarındalar ve 2. jenerasyon yetiştirmek üzereler ve şuan da pupa sayısı ile larva sayısı yumurta sayısından fazla, büyük ihtimalle de geriye kalan 1,5 ayda1 jenerasyon daha yetiştirip sonrasında diyapoza girecekler, yani sizde beslemeyi ona göre yapın eğer pupa ve son evre larva(yakında pupaya dönüşecek olan evre) sayınız fazlaysa un kurdu verebilirsiniz eğer ilk evre larva sayınız(yumurtadan daha yeni çıkmış larva) ve yumurta sayınız daha fazla ise o zaman larvalara odaklanıp onları diyapoza kadar geliştirmelisiniz