Dispause nasıl yapılmalı?

KayraButler

Nanitik
Üye
Messorlarda diapause nasıl yapılmalı, ne kadar tutulmalı, kaç derecede durmalı, bilgi verir misiniz?
Bazıları 1,5 ay diyor, 2 ay diyen var. Buzdolabı, balkon çok seçenek var, önerileriniz nelerdir?

yağızalp

Replete
Üye
Messorlarda diapause nasıl yapılmalı, ne kadar tutulmalı, kaç derecede durmalı, bilgi verir misiniz?
Bazıları 1,5 ay diyor, 2 ay diyen var. Buzdolabı, balkon çok seçenek var, önerileriniz nelerdir?
Kış uykusundan mı bahsediyorsunuz diapoz buzdolabında ve 2 ay yeterli diye düşünüyorum şu anda yatırmanıza gerek yok havalar ısınıyor sorun olmaz

KayraButler

Nanitik
Üye
Kış uykusundan mı bahsediyorsunuz diapoz buzdolabında ve 2 ay yeterli diye düşünüyorum şu anda yatırmanıza gerek yok havalar ısınıyor sorun olmaz
Kış için kasım sonu aralık başı için demiştim buzdolabında çok titreşim almayan biyere değilmi

yağızalp

Replete
Üye
Kış için kasım sonu aralık başı için demiştim buzdolabında çok titreşim almayan biyere değilmi
Evet aynen öyle titreşimsiz olmalı istersen evde sıcak olmayan kış uykusuna yatabilecekleri derece de bir oda varsa koyabilirsin ben bu sene öyle yapacağım

ants123

Minör
Üye
Antalyada yaşıyorum, akdeniz ikliminde dahi ocak-nisan arası messorların diapozu için ideal sıcaklıkta. Buzdolabı bir tık gereksiz yani. Örneğin Doğu Anadoluda iseniz aralık başı koyun evin en soğuk köşesine mart başı veya sonu çıkarırsınız. Diapozun da çoğundan ziyade azı iyi değil. Bulunduğunuz bölgenin iklim şartlarına göre hareket edin. 3 gerekirse 4 ay da yatırılabilir. Tutup da 6 ay diapoza zorlamayın tabi.