Dışarı çıkmıyor

keremcan

Yumurta
Üye
Karıncalarım uzun süre sonra çıktılar, 4 işçiler. Ama yumurtaların başından hiç ayrılmıyorlar. Neden, bilginiz var mı, türü tetramorium galiba.

Sizce floonum olmadığından vazelin kullanırsam bir şey olur mu?

Moderatör tarafında düzenlendi:

NicolaS

Media
Üye
Karıncalarım uzun süre sonra çıktılar 4 kişiler ama yumurtaların başından hiç ayrılmıyorlar neden bilginiz varmı türü tetrimorium galıba.

Sizce floonum olmadığından vazelin kullanırsam bi şey olurmu.
Hocam ilk işçiler nanitik olur ve keşif yapmazlar. Outworld bağlamanızı tavsiye etmiyorum, beslemeyi tüp içinden yapın 2. nesil işçileriniz çıkınca çok küçük bir outworld takabilirsiniz.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Floon yerine zeytin yağına sürdüğünde akmayacak kadar bebek pudrası koyarak kulllanabilirsin, vazelin kullanma. İlk işçilerin çıkmaması da gayet normal bir şey.

Hocam ilk işçiler nanitik olur ve keşif yapmazlar. Outworld bağlamanızı tavsiye etmiyorum, beslemeyi tüp içinden yapın 2. nesil işçileriniz çıkınca çok küçük bir outworld takabilirsiniz.
Hocam ben ilk işçiden beri Outworld ile besliyorum gayet iyi çıkıp besleniyorlar kokuyu alınca. Hatta benimkiler yuvaya taşıyordu.

NicolaS

Media
Üye
Floon yerine zeytin yağına sürdüğünde akmayacak kadar bebek pudrası koyarak kulllanabilirsin, vazelin kullanma. İlk işçilerin çıkmaması da gayet normal bir şey.

Hocam ben ilk işçiden beri Outworld ile besliyorum gayet iyi çıkıp besleniyorlar kokuyu alınca. Hatta benimkiler yuvaya taşıyordu.
Hocam bende Formicalarım için taktım aşırı küçük, ilk işçilerim çok hareketli outworldde geziyorlar sürekli. Tavsiye edilmiyor ama strese girebilirler, ilk başlarda outworld takmak pek sağlıklı değil. Ben her beslemede kraliçeyi ve işçileri kaçırıyordum o yüzden taktım.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Hocam bende Formicalarım için taktım aşırı küçük, ilk işçilerim çok hareketli outworldde geziyorlar sürekli. Tavsiye edilmiyor ama strese girebilirler, ilk başlarda outworld takmak pek sağlıklı değil. Ben her beslemede kraliçeyi ve işçileri kaçırıyordum o yüzden taktım.
Stres niye hocam, bilmediğim için soruyorum. Bir de benim cins messor ondan pek işlememiş olabilir.

CLYENSE

Nanitik
Üye
Benim Camponotus'lar 2 işçiyken outworld'ü taktım. O zamandan beri iki işçi de keşfe çıkıyor, yemek yiyor, geziyor. Kraliçe ise tüpte bekliyordu. Nanitik denilen işçinin bizde çıkmadığı mı anlamına geliyor?

NicolaS

Media
Üye
Benim Camponotus'lar 2 işçiyken outworld'ü taktım. O zamandan beri iki işçi de keşfe çıkıyor, yemek yiyor, geziyor. Kraliçe ise tüpte bekliyordu. Nanitik denilen işçinin bizde çıkmadığı mı anlamına geliyor?
Hocam nanitiktir yüksek ihitimal ama çok acıktıklarında illaki yemek aramaya çıkıyor olabilirler. Bu konu hakkında çok daha detaylı bilgiler verebilecek kişiler vardır, belki onlarda cevap verir. Yanlışım var ise af ola.

anakin

Brachypterous
Yardımsever
Üye
Hocam nanitiktir yüksek ihitimal ama çok acıktıklarında illaki yemek aramaya çıkıyor olabilirler. Bu konu hakkında çok daha detaylı bilgiler verebilecek kişiler vardır, belki onlarda cevap verir. Yanlışım var ise af ola.
İlk çıkan işçi grubuna her zaman nanitik denir. Keşif konusunda da ben tüpten yemek vermeyi doğru bulmuyorum. Sebebi de kısaca şöyle; ilk işçi grubunda neredeyse her zaman ilk 2-4 işçi ile geri kalanlar arasında kalite farkı vardır. Bunun sebebi kraliçenin kendine yardım etmesi için genellikle 2 civarında sayıda içiyi kendine yardım etmesi için erken çıkarmasıdır. Bu işçiler daha hızlı çıktığı için kaliteleri de düşüktür. Mesela benim şu anda ilk önce çıkan 2 işçimden biri kayıp, biri ise ömrü dolduğu için öldü ama geri kalanlar sapasağlam. O ilk çıkan işçiler acil durum olmadıkça keşfe çıkmaz doğru ama bu 1. nesil işçilerin hepsinin sadece acil açlık gibi durumlarda dışarı çıktığını göstermez. Eğer bu böyle olsaydı koloniler hayatta kalamazdı çünkü besinler doğada onların yuvasına ölü ve parçalanmış bir şekilde gelmiyor, birilerinin keşfe çıkması ve avlanması lazım. Bu keşiflerin sıklığı her gün değil de 3 günde bir oluyor mesela ama nanitikler yuvadan çıkmaz demek yanlış olur. Velhasılıkelam ben yukarıdaki sebeplerden dolayı hem bakıcının konforu, hem de karıncaların sağlığı açısından ilk işçiden itibaren beslenme alanının kullanılması gerektiğini düşünüyorum.