Kabul etme ihtimalleri yüksek. Beslenme alanına koyun onlar taşırYaklaşık 30 a yakın işçisi olmayan messor kolonime dışardan yumurta ekleyebilir miyim ?
Arkadaşın messor kraliçesi ölmüş yumurtaları kullanalım diyoruz
Messor genelde yumurta kabul ediyor eğer türü aynıysaMessorlar kabul etmezler. Aynı tür olması lazım ama onu da bilemezsiniz. O yüzden denemeyin derim. Deneseniz de kraliçe yumurtaları yer büyük ihtimalle. Bu arada ilk dediğiniz cümleden hiçbir şey anlamadım
Nasıl nasıl? Tür tespiti bile yapılmamış bir koloniye yumurta koymaktan bahsediyoruz şuanda farkındaysanız. Onu geçtim messorlarda tür tespiti çok çok zor.Kabul etme ihtimalleri yüksek. Beslenme alanına koyun onlar taşır
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Messor genelde yumurta kabul ediyor eğer türü aynıysa
Kraliçeyi yakaladığı koloninin yakınlarındaki bir yuvadan denenebilir.Nasıl nasıl? Tür tespiti bile yapılmamış bir koloniye yumurta koymaktan bahsediyoruz şuanda farkındaysanız. Onu geçtim messorlarda tür tespiti çok çok zor.
Şansa bağlı bir şey muhtemelen ama rastgelelikler canlıya eninde sonunda zarar verebilir benceNasıl nasıl? Tür tespiti bile yapılmamış bir koloniye yumurta koymaktan bahsediyoruz şuanda farkındaysanız. Onu geçtim messorlarda tür tespiti çok çok zor.
Yumurta ekleyecekmiş bir zarar olmaz da. Kabul etmeseler bile yerler saf protein💪Şansa bağlı bir şey muhtemelen ama rastgelelikler canlıya eninde sonunda zarar verebilir bence
Bir de uçabilen bir hayvan sonuçta hafif bir esinti bile onu metrelerce uzağa atıyor buda olasılıklar arasında 🙂Arada çok fazla zaman farkı var ve arkadaş belki de nerede bulduğunu bile hatırlamıyor .
Farklı tür olduğunu nasıl biliyorsunuz?Benim messorlarım şu anda farklı tür messorun yumurtasını ve pupa evresini kabul ettiler şimdi aynı tür bir major denemesi yapacağım inşallah
Anladım demek istediğinizide yumurtaları eklenecek kolonide işçi yok sadece kraliçe var , kraliçeninde 30a yakın yumurtası var ben yumurta eklersem kendi yumurtalarını yemez dimiArada çok fazla zaman farkı var ve arkadaş belki de nerede bulduğunu bile hatırlamıyor .
Gönderi otomatik olarak birleştirildi:
Yumurta ekleyecekmiş bir zarar olmaz da. Kabul etmeseler bile yerler saf protein💪
Düzgün okuduysanız arkadaşının kraliçesi ölmüş. Denese ne kaybeder?Nasıl nasıl? Tür tespiti bile yapılmamış bir koloniye yumurta koymaktan bahsediyoruz şuanda farkındaysanız. Onu geçtim messorlarda tür tespiti çok çok zor.
Aynen içi beyaz akışkan bir sıvıyla kaplı oluyor zaten onu yiyorlar sanırımKabul ederse altına alır onlara da bakar. Haa eğer etmezse o yumurtaları yer. Bu da kraliçeye protein kaynağı olur.
Morfları farklı olabiliyor.Benim messorlarım şu anda farklı tür messorun yumurtasını ve pupa evresini kabul ettiler şimdi aynı tür bir major denemesi yapacağım inşallah
Aşırı streslenmezmiDeneyebilirsin ben olsam kraliçeyi ayrı bir kaba alırım ve yumurtaları kraliçenin yumurtalarının olduğu yere koyup 10 15 dakika beklerim ki yumurtaların kokusu birleşsin diye belki o zaman kabul etme olasılığını arttırmış olabilirsin şahsi düşüncem