Dışardan bulduğum odunda mite varmış.

örümcekgardaş

Yumurta
Üye
Arkadaşlar merhaba.

Dün akşam bir ağaçtan, örümceğin yuvasına koymak için iki parça dal kopardım. Ancak az önce örümceğin yuvasına yerleştirirken fark ettim ki kopardığım bu dalların üzerinde bir sürü mite varmış.

Fark eder etmez hemen aldım. Çok durmadı tabii; teraryuma koymamla almam neredeyse aynı anda oldu.

Ama toprağını değiştirmem gerekir mi? Bu mite’lar toprağa bulaşmış mıdır? Toprağa bulaştıysa kendi kendine üreyip çoğalabilirler mi? Örümceğe zarar verebilirler mi? Farz edelim ki çoğaldılar; tarantulanın üzerine bulaştıktan sonra tarantulayı bunlardan nasıl temizleyeceğim?

Kafamda deli sorular.

Örümcek: GP L7

Moderatör tarafında düzenlendi:

Thragg

Yumurta
Üye
Arkadaşlar merhaba.

Dün akşam bir ağaçtan, örümceğin yuvasına koymak için iki parça dal kopardım. Ancak az önce örümceğin yuvasına yerleştirirken fark ettim ki kopardığım bu dalların üzerinde bir sürü mite varmış.

Fark eder etmez hemen aldım. Çok durmadı tabii; teraryuma koymamla almam neredeyse aynı anda oldu.

Ama toprağını değiştirmem gerekir mi? Bu mite’lar toprağa bulaşmış mıdır? Toprağa bulaştıysa kendi kendine üreyip çoğalabilirler mi? Örümceğe zarar verebilirler mi? Farz edelim ki çoğaldılar; tarantulanın üzerine bulaştıktan sonra tarantulayı bunlardan nasıl temizleyeceğim?

Kafamda deli sorular.

Bence her şeyini değiştir. Teraryumdaki örümceğe bulaştıysa kulak çubuğunun ucunu limona batırıp mite'a değdirirsen düşer herhâlde. Karıncalarda böyle yapılıyordu.Yanlışım olabilir

nevzatgns19

Pupa
Üye
Henüz mite tecrübem olmadı ama böyle bir durum yaşasaydım teraryuma kadar değiştirirdim ben. Riske atmamak için sen de değiştirmelisin bence.

Dnz_Arda

Yumurta
Üye
Arkadaşlar merhaba.

Kafamda deli sorular.

herşeyi değiştir bence olurda çoğarlırlarsa sorun yaratırlar dışardan aldığın dalları steril etmedinmi