Dışarda takip etiğim bir kolonim vardı. 2 gün önce karıncanın cinsini belirlemek için yuvanın ağzından bir işçiyi almıştım. Bir talihsizlik yaşandı ve maalesef işçiyi yuvasına geri koyamadım. Yarın koloninin girişine geri baktığımda girişi kapalıydı ve ortalıkta bir tane bile işçi yoktu. bende ilk başta kendileri açarlar diye beklemedim ama bir kaç saat bekledikten sonra ise doğru mu yaptım bilmiyorum ama kolonin girişini elimle açtım ve sonra içinden işçiler yeniden çıkmaya başladılar(doğru mu yaptım bilmiyorum) Bugün yine yuvaya baktım benim elimle açtığım girişi kendilerince yeniden şekilendirmişler ama ilk baktığımda dışarda 4-5 tane iri karınca var iken şuan onların yarı boyunda tek bir işçi yuvanın dışında çalışıyor. Bilmiyorum acaba aldığım işçi yüzünden mi yoksa son günlerde güçlü rüzgarlar esiyor ondan mıdır? Çok rüzgar olduğundan yuvanın yakınına en azından bir yönden rüzgarı kesecek bir duvar yapmıştım ondan olabilir mi?
Fotoğraftaki yuva bugünki son hali
Koloninin. Girişin fotoğrafları ve minik işçinin de fotoğraflarını atacaktım ama dosya çok büyük dedi
Fotoğraftaki yuva bugünki son hali
Koloninin. Girişin fotoğrafları ve minik işçinin de fotoğraflarını atacaktım ama dosya çok büyük dedi
Ekli dosyalar
Moderatör tarafında düzenlendi: