Dip çekim aletim nedense pislikleri çekmek yerine sadece kumu kaldırıp suyu çekiyor. Kovanın içinde herhangi bir pislik göremiyorum. Ne yapmam lazım?
Hava hortumu dediğiniz hava motoruna taktığımız hortum demi. Çekim olayı nasıl olucak peki ilk başta ağzımla suyu sonuna getirip mi yapıcam bu dip çekimini.Başka bir konunuzda verdiğim tavsiye ile dip çekimi yapmanızı tavsiye ederim. Akvaryum hacminiz çok fazla değil zaten bir çöp şişe hava hortumunu düz şekilde bağlayın. Şişin ucu hortumdan 1-2 cm daha uzun olsun, uzun bıraktığınız uç ile bir yandan kumu çok fazla kaldırmadan karıştırarak arada kalan pislikleri uçurup çekebilirsiniz. Bu şekilde hem daha yavaş şekilde su çekeceğiniz için daha detaylı temizlik yapabilirsiniz hemde daha ince bir materyal kullandığınız için elinizin girmediği daha kuytu köşeleri de temizleme imkanınınız olur.
EvetHava hortumu dediğiniz hava motoruna taktığımız hortum demi. Çekim olayı nasıl olucak peki ilk başta ağzımla suyu sonuna getirip mi yapıcam bu dip çekimini.