Peki ocak ayında yada kışın hangi türler çiftleşme uçuşuna çıkar?Bildiğim kadarıyla Türkiye'de olmayan bir tür.
teşekkürler kral.Kışın çiftleşme uçuşu olmaz, bahar gelince uçuşlar başlar. Mart ayında messor bulabilirsin.
Diacamma rugosum çiftleşme uçuşu için hava kaç derce olmalı? Yağıştan 1 gün sonra dışarıda bulabilir miyim Ocak ayında?
drive.google.com
Hocam bu kadar kesin konuşmayın, bunlar tahmindir ve kesinlik belirtmez.Burdan bakabilirsin.Karınca uçuş takvimi.xlsx
drive.google.com
Hocam en azından biraz da olsa faydası olur diye attım hepsi doğru demiyorum ki bende.Hocam bu kadar kesin konuşmayın, bunlar tahmindir ve kesinlik belirtmez.
Yanlış bu takvim.Burdan bakabilirsin.Karınca uçuş takvimi.xlsx
drive.google.com
Olabilir hocam, bayağı bir önceden bana da atılmıştı.Yanlış bu takvim.
Hocam doğru takvim atarmisiniz lazımdaYanlış bu takvim.
Bu tür Türkiyede yok diye biliyorum.Malesef Hem Nadir Olan Bu Tür Kışın Uçuş Yapmaz İlk bahar yaz ve sonbahar uçuşlarında bulabilirsin yaz sıcağıyla nem oranı artarsa bulma oranın artar ve bu tür şehir içinde bulunması zor bir tür olabilir şansınız olursa doğal ağaçlık alanlara bakmanızı öneririm. İyi Hobiler Dilerim
Yanlışları belirtip düzeltirseniz ya da doğruluğundan emin olduğunuz güncel bir takvim gösterebilirsiniz daha faydalı olur. Teşekkür ederim şimdiden.Yanlış bu takvim.
Güncel doğru takvim yok en azından bende yok türkiyede ki tüm karınca cins ve türlerinin uçuş zamanının doğru takvimlemek için çok büyük organizasyon gerekiyor şuanda da böyle bir faaliyet yok ama türkiyede uçuşlar ilk bahardan sonbaharın sonuna kadar devam eder eğer biraz nadir farklı cins ve türlerin kraliçesini edinmek istiyorsananız ormanlık ve şehirleşmenin az olduğu yerleri düzenli gezebilirsiniz.Yanlışları belirtip düzeltirseniz ya da doğruluğundan emin olduğunuz güncel bir takvim gösterebilirsiniz daha faydalı olur. Teşekkür ederim şimdiden.
Diacamma cinsi uçuş yapmaz efendim. Gamergate yoluyla üreyen bir cinstir.Diacamma rugosum çiftleşme uçuşu için hava kaç derce olmalı? Yağıştan 1 gün sonra dışarıda bulabilir miyim Ocak ayında?
Türkiye'de ocak ayında uçuş yapan bir tür bulunmuyor.Peki ocak ayında yada kışın hangi türler çiftleşme uçuşuna çıkar?
Bu takvim geçerli değil. Takvimdeki türlerin yarısı yerli bile değil.Burdan bakabilirsin.Karınca uçuş takvimi.xlsx
drive.google.com
Maalesef fayda yerine zararı oluyor bu tarz bilgilerin. Keşke geçmişteki verileri çat diye silecek bir değneğim olsa. Hem Karınca Çiftliğim youtube kanalındaki eski videolarda hem de forumun bu takvimle alakalı diyaloglarında oldukça fazla yanlış bilgi var. İnsanlar da bilgiyi bir defa bu halde öğrendikten sonra yeni ve gerçek bilgiye adapte olmayı reddedebiliyor.Hocam en azından biraz da olsa faydası olur diye attım hepsi doğru demiyorum ki bende.
Hocam doğru takvim atarmisiniz lazımda
karincaciftligim.com
Uçuş süreçleri değişen dünya koşulları ile kayıyor. Ayrıca bu biyoloji, istisnaların bilimi.Güncel doğru takvim yok en azından bende yok türkiyede ki tüm karınca cins ve türlerinin uçuş zamanının doğru takvimlemek için çok büyük organizasyon gerekiyor şuanda da böyle bir faaliyet yok ama türkiyede uçuşlar ilk bahardan sonbaharın sonuna kadar devam eder eğer biraz nadir farklı cins ve türlerin kraliçesini edinmek istiyorsananız ormanlık ve şehirleşmenin az olduğu yerleri düzenli gezebilirsiniz.
Ortalama messor uçuşları ne zaman olur Ankara'da tahmin yapsanızŞu kısa hayatımın bir noktasında böyle bir konuya şahit olacağımı bekliyordum fakat açıklama yapma ihtiyacı duymam bana sürpriz oldu.
Diacamma cinsi uçuş yapmaz efendim. Gamergate yoluyla üreyen bir cinstir.
İşçiler yuva içinde çiftleşerek kraliçe halinde yuvadan ayrılır ve kendi yuvalarını oluştururlar.
Bölgelerindeki yağmur sezonu bittikten çok sonra ılık havalardan sıcak havalara yani bir bakıma bahardan yaza geçerken neredeyse yarım yıllık bir süreçte "uçuş(!)" yaparlar.
Eğer Güneydoğu Asya ülkelerinin birisinde iseniz (Hindistan, Sri Lanka, Vietnam, Endonezya, Tayland...) evet, ocak ayında bulabilirsiniz. Fakat yağmur görme ihtimaliniz biraz düşük. Ocak-Mayıs arası bir süreçte kraliçeleri bulunabilir.
Türkiye'de ocak ayında uçuş yapan bir tür bulunmuyor.
Yılın ilk uçuşları Messor ve Prenolepis cinslerinden görülür. Onlar da Marta daha yakın bir süreçte uçarlar.
Bu takvim geçerli değil. Takvimdeki türlerin yarısı yerli bile değil.
Maalesef fayda yerine zararı oluyor bu tarz bilgilerin. Keşke geçmişteki verileri çat diye silecek bir değneğim olsa. Hem Karınca Çiftliğim youtube kanalındaki eski videolarda hem de forumun bu takvimle alakalı diyaloglarında oldukça fazla yanlış bilgi var. İnsanlar da bilgiyi bir defa bu halde öğrendikten sonra yeni ve gerçek bilgiye adapte olmayı reddedebiliyor.
Yanlış bilgi kendisini koruyor.
Sabit - Bulduğumuz Kraliçelerin Bulunduğu Tarihler ve Bölgeler
Bu başlık altında hepimiz bulduğumuz türlerin kraliçelerinin bulunma bilgilerini aşağıdaki formatta paylaşırsak Türkiye için çiftleşme uçuş zamanları hakkında bir veri tabanı oluşturabiliriz. Daha sonra forumumuza ait uçuş takvimi hazırlanırken de kullanılabilir. - Bulunan tür: (fotoğraf da...karincaciftligim.com
Bu konunun amacı kendi takvimimizi en güncel veriler ile oluşturmak. Merak ettiğiniz cinsleri aratarak kraliçelerinin bulunduğu tarihleri öğrenebilirsiniz.
Uçuş süreçleri değişen dünya koşulları ile kayıyor. Ayrıca bu biyoloji, istisnaların bilimi.
Cataglyphis cinsi yaz mevsiminde uçar desem yaz öncesi ve sonrası da uçuyorlar.
Mayıs-Eylül arası desem ekim ayında da istisna olarak tek tük 1-2 kraliçe bulan olabiliyor.
Mayıs-Ekim dersem bu sefer insanlar ekim ayında çıkıp kraliçe arayıp bulamıyor ve "Hani uçuyorlardı" diyor. Doğru bir veri vermek için istisnaları istisna olduğunu belirterek sunmak gerekiyor ve teknik olarak bir cins ile yılın %70'inden fazlasını kaplayacak bir takvim oluşuyor. Bu noktada da takvimin olmasının alemi kalmıyor, kış dışı her mevsim uçabilir hale geliyor çoğu tür.
Neresinden tutsak elimizde kalıyor yani.
Hocam, karınca uçuşları genelde mart ayından ağustos ayına kadar devam eder. Tabii, ağustostan sonra da bulabilirsiniz.Ortalama messor uçuşları ne zaman olur Ankara'da tahmin yapsanız
Mart ortası-Nisan başı derimOrtalama messor uçuşları ne zaman olur Ankara'da tahmin yapsanız