Deney tüpünün etrafına ne sarmalıyım?

jeusu

Yumurta
Üye
Bu hobiye yeni başlayacağım o yüzden birkaç sorum olucak.
1. Deney tüpünün etrafına ışığı engelleyecek bir şey konulması gerektiğini biliyorum ama içini de görmek istiyorum. Kırmızı naylon saranları gördüm, onlar işe yarar mı ve nereden alabilirim?
2. Tüp dolup büyük Ytong formikaryuma geçersem onunda üstüne yine bir şey koymalı mıyım?

holloway

Larva
Üye
Kırmızı asetat kağıdının etkisi hala tartışma konusu. Garantiye almak adına mat cover yapıp haftada bir kontrol edebilirsiniz. Ytonga geçtikten sonra pleksi kestirip takabilirsiniz.

emre9293

Majör
Üye
1. Deney tüpünün etrafına ışığı engelleyecek bir şey konulması gerektiğini biliyorum ama içini de görmek istiyorum. Kırmızı naylon saranları gördüm, onlar işe yarar mı ve nereden alabilirim?
2. Tüp dolup büyük Ytong formikaryuma geçersem onunda üstüne yine bir şey koymalı mıyım?
1. Cinsin stres seviyesine göre değişir genelde asetat yada kırmızı şeffaf her hangi birşey olur ben tuvalet kağıdı rulosunu kesip kıvırıp bantlıyorum.
2. Evet koymalısın.

Evisaer

Nanitik
Üye
1. Cinsin stres seviyesine göre değişir genelde asetat yada kırmızı şeffaf her hangi birşey olur ben tuvalet kağıdı rulosunu kesip kıvırıp bantlıyorum.
2. Evet koymalısın.
Alüminyum folyo da sarabilirsin. Ben öyle yapıyorum hem ısı değişimine karşı da iyi olmuş oluyor.

Hasancık

Majör
Üye
Merhabalar kırmızı asetat kağıdı kullanabilirsiniz bir sorun olmaz uzun süredir kullanıyorum eğer kırmızı asetat kağıdı bulamazsanız ışık geçirmeyen herhangi bir şey olur hiç fark etmiyor gerçekten ve evet ytong formikaryumun üstüne de asetat kağıdı ile cover yapmalısınız