Deneklerim

ERTEMi

Pupa
Üye
Canım sıkıldı, bende elimdeki kolonileri haftalık şekilde paylaşayım dedim. Elimde 6 koloni var bunlar Messor St, Lasius (galiba niger emin değilim), Tetramorium (alt grubunu bilmiyorum), Nylanderia Jaegerskoeldi ve iki tane Cataglyphis Bicolor var.

Öncelikle Lasiusla başlayalım:
lasius.jpeg
Bu kraliçeyi 12 Haziranda buldum bence gayet sağlıklı gelişim göstermekte.

Sıradaki kraliçemiz aynı zamanda ilk kraliçem Messor St şuan yaklaşık 10 kişiler transfer yaparken birini sakat bıraktım YANLIŞLIKLA o yüzden 10 işçi var galiba.
messor.jpg.jpeg
Bu kraliçe ise 6 Haziran günü aldım. Aldığımda 2 işçi ve birkaç pupa vardı gelişimi bu şekilde bence gayet yeterli.

Bir sonraki kraliçemiz ise Tetramorium bunun için çok bir şey yazmayacağım öyle takılıyor kendi kendince sakin bi cins.
tetra.jpg.jpeg
Gelişiminden gayet memnunum pupaların rengi dönüyor yakında ilk işçiler çıkar muhtemelen. Ne zaman buldum hatırlamıyorum ama Lasiusla beraber buldum tahminen 6 Hazirandır.

Sıradaki tür en merak ettiğim Türkiye'de de çok bulunmayan bir tür olan Nylanderia ensest ve multiqueen olmaları dikkatimi çeken bir tür bakalım ilk işçilerinin çıkmasını dört gözle bekliyorum.
nylan.jpg.jpeg
Yumurta sayısı galiba iyi bilemiyorum Adana'da buldum gece ışığa toplanmışlardı 2 kraliçe aldım birisi arkadaşımda. 28 Haziran tarihinde buldum.

Şimdi ise heybetli cüsseleriyle beni mest eden Cataglyphislere geçiyorum ikisini de Denizli'de ki bir çocuktan aldım pek bir nazlılar bazen davranışlarına anlam veremiyorum ama asıl bu bilinmezlikleri benim hoşuma gidiyor içlerinden sadece birisinde yumurta var o yüzden ona kanımca uygun ow hazırlayıp oraya yerleştirdim diğeri ise tüpte diğer deneklerin yanında bulunmakta.
catamal.jpg.jpeg
Bu garibim tüpte yaşıyor öyle bana eşlik ediyor çokta bir ümidim yok bundan buna nasıl yumurta verdirteceğime dair bir fikrim yok şuan bir şeyler yapacağız artık bununla.

cataakıllı.jpg.jpeg
Bu ise şuanki ana odağımda bulunan kraliçe olabildiğince iyi bakmaya çalışıyorum ilk işçisi çıksın sonra ne olursa olsun modundayım. Sarı daire içinde çok az olsada görünen birkaç tane yumurta var. Bu iki karliçenin ne zaman bulunduklarına sair tam bilgim yok ama yaklaşık 2 hafta önce yani ben buna 28 Haziran diyeceğim sonuçta benim günlüğüm.

Ahali kısacası elimdekiler bunlar günlüğümü zahmet edip okuyanlara teşekkür ederim haftalık paylaşım yaparım herhalde iyi hobiler herkese.