bendede test tüpü tıpası var ama hava alamazlar diye takmıyorum nasıl bir sistem kullanıyorsunuz ?Ekli dosyayı görüntüle 65204Ekli dosyayı görüntüle 65205Ekli dosyayı görüntüle 65206
İşçi sayısıyla birlikte pamuktaki sarılık da artıyor. Gelişimin iyi olduğunu düşünüyorum.
Tüp outworlde bağlı tıpa ile. Tıpa hortum girişli. Ucu kapalı değil yani. Tabi ucu kapalı tıpa takarsanız hava alamayacaklardır.bendede test tüpü tıpası var ama hava alamazlar diye takmıyorum nasıl bir sistem kullanıyorsunuz ?

Nemsizlikten, susuzluktan ölmüş olabilirler. Çünkü ezilmiş gibi olması muhtemelen kurumadan oluyor. Karıncalar öldükten sonra vücutlarındaki nemi tamamen kaybettiklerinde dış iskeletleri (kitin tabaka) içeriye doğru çöker, muhtemelen bundan kaynaklıdır.Ekli dosyayı görüntüle 77048
Koloni 15-20 işçilere ulaştı ancak kış uykusu öncesinde düzgün beslemediğimden kış uykusu sonrasında hepsini ölü buldum. İlk baktığımda ne olduğunu anlayamadım, tüm karıncalar ezilmiş gibiydi. Sonuç olarak kışı atlatamadılar ve kolonideki her karınca öldü. Bu koloninin benim için ayrı bir değeri vardı, özellikle de yapay ve ensest çiftleşen bir camponotus kraliçesinin kolonisi olduğundan. İlk gördüğümde çok üzülmüştüm, ancak başarı yolunda başarısızlıklar olabilir; bu hatamdan ders çıkarıp bir sonraki kış öncesinde kolonilerimi düzgün besleyeceğim.
Bir tane adamın da camponotus kolonisi aynı bu şekilde ölüyordu ve adam sebebinin fazla soğuk olması olduğunu söylüyordu. Bence senebi sıcaklık. Nasıl bir ortamda kış uykusuna yatırmıştınız?Ekli dosyayı görüntüle 77048
Koloni 15-20 işçilere ulaştı ancak kış uykusu öncesinde düzgün beslemediğimden kış uykusu sonrasında hepsini ölü buldum. İlk baktığımda ne olduğunu anlayamadım, tüm karıncalar ezilmiş gibiydi. Sonuç olarak kışı atlatamadılar ve kolonideki her karınca öldü. Bu koloninin benim için ayrı bir değeri vardı, özellikle de yapay ve ensest çiftleşen bir camponotus kraliçesinin kolonisi olduğundan. İlk gördüğümde çok üzülmüştüm, ancak başarı yolunda başarısızlıklar olabilir; bu hatamdan ders çıkarıp bir sonraki kış öncesinde kolonilerimi düzgün besleyeceğim.