Darknes'in Multi Tetramoriumu

Darkneslion

Yumurta
Üye
Bazı karınca türleri "multiqueen"yapınca kraliçelerin hepsini sağ bırakıyor.ayrıca "multiqueenden"Max verimi 2 kraliçeyle alırsın kendi gözlemlerime göre .
İşte tetramoriumlarda bu durum biraz değişik , bazen multi olabiliyorlar , bazense olmuyorlar . Tam kesin bir şey söylemek mümkün değil .

Darkneslion

Yumurta
Üye
27.07.2024
Gün 24

Herhangi bir aksilik yok yeni yumurta bırakmışlar ve eskiler de gelişimlerine devam ediyorlar. İlk işçiden sonra ne ile beslesem diye düşünüyorum. Bu konuda bilgisi ve deneyimi olanlar yazabilir mi? (Canlı yem olmaz)
27.07.2024 .png

sNel

Nanitik
Üye
27.07.2024
Gün 24

Herhangi bir aksilik yok yeni yumurta bırakmışlar ve eskiler de gelişimlerine devam ediyorlar. İlk işçiden sonra ne ile beslesem diye düşünüyorum. Bu konuda bilgisi ve deneyimi olanlar yazabilir mi? (Canlı yem olmaz)
Ekli dosyayı görüntüle 40354
Ekmek, haşlanmış yumurtanın beyazı-sarısı, tohum, kıyma, tavuk .
Doğadan da besleyebilirsin ama riskli olur parazit, mite için kaynatma dondurma gibi işlemleri falan var bildiğim kadarıyla.
Kendini canlı yemin temin eder-üretirsen daha iyi olur.

Darkneslion

Yumurta
Üye
Ekmek, haşlanmış yumurtanın beyazı-sarısı, tohum, kıyma, tavuk .
Doğadan da besleyebilirsin ama riskli olur parazit, mite için kaynatma dondurma gibi işlemleri falan var bildiğim kadarıyla.
Kendini canlı yemin temin eder-üretirsen daha iyi olur.
Doğadan beslemeyi düşünmüyorum ya çünkü tarım ilacı , sinek ilacı gibi kimyasal zehirlere maruz kalıyorlar. Ve koloniyi riske atmak istemiyorum.

Darkneslion

Yumurta
Üye
Cevaplarınız için teşekkürler , vermek istediğiniz tavsiyeler varsa yazarsanız sevinirim.

Darkneslion

Yumurta
Üye
04.08.2024
Gün 32

Öncelikle fotoğraf çok net değil o yüzden kusura bakmayın . İşçiler çıkmışlar yaklaşık 15-20 arası işçi var . Bir 5-10 tanesi daha yeni çıkmışlar renkleri hâlâ oturmamış . Kraliçeler arasında bir anlaşmazlık yok sanırım sadece bir tanesi diğer kilerinden daha hareketliydi . (ağzında yumurta da vardı) . Bugün şekerli su vermeyi düşünüyorum ya da reçel de olabilir . Bir de besleme aralığı ne olmalı bunu da söylerseniz sevinirim .
04.08.2024.png

Yususuk

Nanitik
Üye
Hocam seri çok güzel devamını bekliyorum

Darkneslion

Yumurta
Üye
09.08.2024
Gün 37

Herşey yolunda devam ediyor , kraliçeler arasında bir sorun yok işçi sayısı biraz daha arttı . Bugün ilk beslememi yaptım (salam verdim ). Baya ilgi duydular ama kraliçeler gelmedi yemeğe sadece işçiler geldi.Fotoğrafta işçilerin tamamı gözükmüyor yan tarafta yemekle meşguller
1000010050.jpg

Klyto

Yumurta
Üye
09.08.2024
Gün 37

Herşey yolunda devam ediyor , kraliçeler arasında bir sorun yok işçi sayısı biraz daha arttı . Bugün ilk beslememi yaptım (salam verdim ). Baya ilgi duydular ama kraliçeler gelmedi yemeğe sadece işçiler geldi.Fotoğrafta işçilerin tamamı gözükmüyor yan tarafta yemekle meşguller
Ekli dosyayı görüntüle 41385
Seri çok güzel ilerliyor bende tetramorium galacius almayı düşünüyordum bu seriyi görünce cesaretimi toplayıp aldım gelmesini bekliyorum gelince bende günlük yapacağım. Tekrardan söylüyorum bana bu cesareti veren senin günlüğün oldu dostum çok teşekkür ederim,iyi hobiler dilerim.

Darkneslion

Yumurta
Üye
Seri çok güzel ilerliyor bende tetramorium galacius almayı düşünüyordum bu seriyi görünce cesaretimi toplayıp aldım gelmesini bekliyorum gelince bende günlük yapacağım. Tekrardan söylüyorum bana bu cesareti veren senin günlüğün oldu dostum çok teşekkür ederim,iyi hobiler dilerim.
Öncelikle rica ederim . Bu benim ilk deneyimim , yaklaşık 6 aydır hobiye girmeyi çok istiyordum , şans eseri bu arkadaşlara rastladım aslında kafamda messor veya componotus gibi büyük türler vardı ama buna da şükür bulamayan da var. Tetraları ilk bulduğumda türlerini bilmiyordum yan yana bulduğum ve birbirlerine bir zarar vermedikleri için multi yaptım pişman değilim ama tekli olsa daha rahat olabilirdi sonuçta ilk kez böyle bir işe giriştim . Şuan her şey istediğim gibi gidiyor Allah ' a şükür bir terslik yaşamadım . Senin günlüğünü de yakından takip edeceğim . Sana ve başkalarına bir şeyler katabildiysem ne mutlu bana .

Darkneslion

Yumurta
Üye
17.08.2024
Gün 45

Problem yok , her şey yolunda . Biraz geciktirdim o yüzden kusura bakmayın . İşçi sayısı yaklaşık 30 - 40
20240815_232934.jpg

Darkneslion

Yumurta
Üye
19.08.2024
Gün 47

Şekerli su verdim çekmişken atayım dedim.
20240819_012155.jpg