Cyriopagopus sp. hati hati

Yağız13

Larva
Üye
Bu türün bakımı nasıl bilgi verir misiniz?
Merhaba hocam başlangıç için asla önermiyorum neden bu tür hızlı zehirli ve çok agresiftir eğer yeni başlıyosanız daha sakin ve basit türlerle başlamanızı öneririm

Mesela Tlitocatl albopilosus olabilir yada grammostola pulchra

SurungenAtlası

Yumurta
Üye
Bu türün bakımı nasıl bilgi verir misiniz?
Eğer daha önce Eski Dünya türü bakmadıysan ben almanı önermem. Tür gerçekten çok güzel ama bir o kadar da hızlı ve savunmacı. Tehdit hissettiğinde kaçmak yerine sana karşı durabiliyor ve uyarılarını dikkate almazsan ısırabilir. Bakımı aslında zor değil; dikey bir teraryum, saklanabileceği bir alan, su kabı ve nemli bir taban yeterli. Yavruyken daha çok tünel ve ağ yapıyor, büyüdükçe ağaçsı yaşamaya başlıyor. Biraz tecrübe edindikten sonra ise kesinlikle beslenmeye değer, hem görünüşü hem karakteriyle en etkileyici Eski Dünya türlerinden biri bence. İyi hobiler dilerim. 🙂

beacer

Larva
Üye
Eğer daha önce Eski Dünya türü bakmadıysan ben almanı önermem. Tür gerçekten çok güzel ama bir o kadar da hızlı ve savunmacı. Tehdit hissettiğinde kaçmak yerine sana karşı durabiliyor ve uyarılarını dikkate almazsan ısırabilir. Bakımı aslında zor değil; dikey bir teraryum, saklanabileceği bir alan, su kabı ve nemli bir taban yeterli. Yavruyken daha çok tünel ve ağ yapıyor, büyüdükçe ağaçsı yaşamaya başlıyor. Biraz tecrübe edindikten sonra ise kesinlikle beslenmeye değer, hem görünüşü hem karakteriyle en etkileyici Eski Dünya türlerinden biri bence. İyi hobiler dilerim. 🙂
eski dünya türlerine alışkınım elimde 4adet harpactira pulchripes var bu cyriopagopus türüne çok yükseldim eski dünya ağaç türü diye saklanabiliceği alanı nasıl yaparım bilmiyorum ama su kabına gerek varmı ki l2 henüz havalandırma nem nasıl olmalı Versicolor a benziyor mu

SurungenAtlası

Yumurta
Üye
eski dünya türlerine alışkınım elimde 4adet harpactira pulchripes var bu cyriopagopus türüne çok yükseldim eski dünya ağaç türü diye saklanabiliceği alanı nasıl yaparım bilmiyorum ama su kabına gerek varmı ki l2 henüz havalandırma nem nasıl olmalı Versicolor a benziyor mu
Harpactira pulchripes tecrüben varsa karakter olarak çok yabancılık çekmezsin, sadece Cyriopagopus sp. Hati Hati daha hızlı hareket edebilir. L2 boyutunda ekstra bir su kabı şart değil; düzenli olarak alt tabakanın bir köşesini hafif nemli tutman genelde yeterli olur. Saklanma alanı için de çok büyütmeye gerek yok, küçük bir ince bir ağaç kabuğunu dik şekilde yerleştirmen yeterli hatta sling için pipet kullanabilirsin diye düşünüyorum. Büyüdükçe zaten kendi ağını örerek o alanı kullanacaktır. Nem %70-80 civarında tutulabilir ama havalandırma da iyi olmalı; sürekli ıslak bırakma. Versicolor gibi tamamen ağaçta yaşayan bir tür değil. Sling döneminde daha çok tünel ve ağ yapıyor, büyüdükçe yarı ağaçsıl davranışlar göstermeye başlıyor. Bende bir adet hati hati istiyorum fakat bulamadım aldığınız yeri dm üzerinden paylaşabilirseniz memnun olurum. İyi hobiler dilerim. 🙂