Crested Geckom canlı yem yemiyor

Sarp18

Yumurta
Üye
6-7 gündür adult erkek crested geckom var. Çok az mama(gecko cream) yedi. Başka önereceğiniz mana türü var mı? İkinci olarakta şu ana kadar hiç canlı yem yememiş. 5-10dk cımbızla tuttum morio kurdunu yemedi resmen trip attı saklanma alanına döndü sonraki gün aynı durumda olan yabancı youteberın yaptığını denedim kurdun kafasını ezdim ilk çıkan suyu denemesini istedim yine olmadı. Bugün teraryumun içine kurt bırakıcam. Sizce ne yapmalıyım?

Ekli dosyalar

• IMG_3394.jpeg
    IMG_3394.jpeg
    21 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG_3388.jpeg
    IMG_3388.jpeg
    30.6 KB · Görüntüleme: 8

Ardaktc

Yumurta
Üye
Merhablar iyi forumlar.Eğer canlı yeni ise ve kargo tarzı hayvanı strese sokabilecek bir araçla geldiyse önce yaptığınız yuvaya alışmasını bekleyin. Hiç rahatsız etmeyin o zaten bir yerden sonra oraya alışacak ve sakinleşecektir. Birinci sebep bu. İkinci sebep ise yaptığınız yuva belki de gecko için uygun bir alan değildir. Yeteri kadar doğal ortamın sağlanması: düzgün havalandırma, sabit ısı değeri, düzgün saklanma alanları ve nemlendirme. Yaptığınız alanın bu kriterleri tamamen sağlayıp sağlamadığını kontrol etmelisiniz. Son olarak da belki dubia gibi daha hareketli böcekler onun ilgisini daha çok çeker ve tüketebilir. Karakteristik özellik olarak bazen canlılarımız her yemi tüketmeyebiliyor. İyi hobiler dilerim.

Sarp18

Yumurta
Üye
Merhablar iyi forumlar.Eğer canlı yeni ise ve kargo tarzı hayvanı strese sokabilecek bir araçla geldiyse önce yaptığınız yuvaya alışmasını bekleyin. Hiç rahatsız etmeyin o zaten bir yerden sonra oraya alışacak ve sakinleşecektir. Birinci sebep bu. İkinci sebep ise yaptığınız yuva belki de gecko için uygun bir alan değildir. Yeteri kadar doğal ortamın sağlanması: düzgün havalandırma, sabit ısı değeri, düzgün saklanma alanları ve nemlendirme. Yaptığınız alanın bu kriterleri tamamen sağlayıp sağlamadığını kontrol etmelisiniz. Son olarak da belki dubia gibi daha hareketli böcekler onun ilgisini daha çok çeker ve tüketebilir. Karakteristik özellik olarak bazen canlılarımız her yemi tüketmeyebiliyor. İyi hobiler dilerim.
Çok teşekkür ederim ancak dubiayı zaten denedim. Nem ve sıcaklıklıkta gece gündüz olarak ayarlıyorum. Geçen gün avlanmasını sağladım. Gece kafesine 2 adet morio ve 1 adet dubia bıraktım hepsini yedi. Bilgi için çok teşekkürler.