Merhabalar ilk defa crested Gecko sahiplendim ve mama almam gerekiyor Türkiye’den alabileceğim birileri veya bir marka varsa yazabilir misiniz teşekkürler
Yurt dışı menşeili kaliteli mama markalarını Türkiye'de bulmanız oldukça zor . Türkiye'de satılanların çoğu kalitesiz ve canlılar tarafından pek iştahla yenen mamalar değil ne yazık ki . O yüzden evde kendinizin hazırladığı meyve püreleri -tarifleri internette bulabilirsiniz türkçe kaynak ve videolarda mevcut- ve canlı yemlerle beslemelisiniz .Merhabalar ilk defa crested Gecko sahiplendim ve mama almam gerekiyor Türkiye’den alabileceğim birileri veya bir marka varsa yazabilir misiniz teşekkürler
Yasal olmayan bir gecko almanızda bir seçenek . Eğer kimse sizi şikayet etmezse bir sorun olmaz veya baskın yemezsiniz . Yasal olmayan canlıları çeşitli facebook gruplarında bulabilirsiniz .Hocam konudan bağımsız ama nereden aldınız? Bende almak istiyorum ama bilemiyorum nereden alıcam. Ayrıca yasal olarak sıkıntı falan çıkar mı?
Eyvallah hocam sağolun. şikayet olursa cezası ne oluyor? Riski ona göre alacağım. Şikayet olacağını düşünmüyorum ama ne olur ne olmaz ihanet en yakınından gelir.Yasal olmayan bir gecko almanızda bir seçenek . Eğer kimse sizi şikayet etmezse bir sorun olmaz veya baskın yemezsiniz . Yasal olmayan canlıları çeşitli facebook gruplarında bulabilirsiniz .
Türkiye'de maalesef ki bir tane canlı besleseniz bile ihbar edilirseniz sanki üretim tesisiymiş gibi baskın atıyorlar diye duymuştum ve haber kaynaklarında okumuştum . Canlınıza el koyulup canlı miktarına göre para cezası yazarlar muhtemelen . Sonrada canlınızı tüm hayvanlar için stres ve ölümün merkezi olan hayvanat bahçesine verirler ve canlınız bir gösteri objesiymiş gibi sergilendiği için stresten ölür muhtemelen . Coğrafya kaderdir , maalesef Türkiye'de işler böyle yürüyor .Eyvallah hocam sağolun. şikayet olursa cezası ne oluyor? Riski ona göre alacağım. Şikayet olacağını düşünmüyorum ama ne olur ne olmaz ihanet en yakınından gelir.