crested gecko nemsiz ne kadar durabilir?

b3rtug

Yumurta
Üye
Bayram nedeniyle evde olmama durumum var. 7–8 aylık canlım var. Gitmeden karnını doyuracağım ama nem ihtiyacını evde olmadığım için sağlayamayacağım. Evde tek başına 3 gün durabilir mi, bir sorun olur mu? (Ben yokken birinin eve gelme durumu yok.) Teşekkürler.

Moderatör tarafında düzenlendi:

DorukBey

Nanitik
Üye
3 gün juvenile bir crested gecko için besleme ve nemlendirme olmadan sağlıklı bir sürecin maksimum süresi kanımca. Anladığım kadarıyla sık sık yaşanmayacak bir durum. Teraryum koşullarınızı bilmiyorum ancak sığ bir kapta su bulundurduğunuzu varsayarak kabı fulleyip normalden bir kaç peçete daha fazla nemlendirme yapmanızı öneririm. Sorunuz olursa yardımcı olabilirim.

b3rtug

Yumurta
Üye
yardiminiz icin tesekkur ederim uygulayacagim. madem sordunuz bir soru daha sormak isterim. canlim mama sevmiyor daha dogrusu yemiyor. ben kurdan yardimiyla burnuna surersem yiyor. bildigim kadariyla diyette cesitlilik daha iyi ama kendi istegiyle canli yemden baska bir seye yanasmiyor. mamaya alistirmak icin ne yapabilirim?

Hemitheconyx

Pupa
Üye
yardiminiz icin tesekkur ederim uygulayacagim. madem sordunuz bir soru daha sormak isterim. canlim mama sevmiyor daha dogrusu yemiyor. ben kurdan yardimiyla burnuna surersem yiyor. bildigim kadariyla diyette cesitlilik daha iyi ama kendi istegiyle canli yemden baska bir seye yanasmiyor. mamaya alistirmak icin ne yapabilirim?
Canlı yemi ayrı verip , kendiniz meyve püresi hazırlayıp verebilirsiniz bitkisel besin olarak . Ve beslenmeden uzun süre dayanır sorun etmeyin . Arkadaşın dediği gibi su kabı bulundurup birde siz yokken belki yer diye teraryuma biraz canlı yem bırakabilirsiniz . Meyve püresini bitirmezse teraryumda kalıp çürür o yüzden evden çıkmadan önce meyve püresi bırakmanızı tavsiye etmem . Nem konusuna gelince deri atmadığı sürece hiç bir sorun olmaz . Ha siz yokken nemsizlikten deri atamadı o zamanda ılık su ile kısa bir banyo yaptırırsınız ve nazikçe kulak çubuğu ile temizlersiniz . Biraz geç gördüm sorunuzu kusura bakmayın iyi hobiler <3

DorukBey

Nanitik
Üye
Mama olarak hangi marka kullanıyorsunuz ? Ve canlı yem olarak neler kullanıyorsunuz? Kaliteli bir d3lü kalsiyuma bulanmış (Zoomed kalsiyum önerim) dubia ve çok olmayacak şekilde un kurdu/bufalo kurdu yiyorsa gayet güzel. Mama konusuna gelirsem Rephasy ve Pangea 'dan şaşmamanız. (bulması biraz zor ama canlılara bire bir) Ayrıca hand-feeding için büyük bir canlı yavaş yavaş kendi yemeyi de öğrenmeli. Hand-feedingi yine ara ara keyfi yapabilirsiniz. Ancak sık yaparsanız canlı kaptan yemeyi de reddedebilir.

b3rtug

Yumurta
Üye
Mama olarak hangi marka kullanıyorsunuz ? Ve canlı yem olarak neler kullanıyorsunuz? Kaliteli bir d3lü kalsiyuma bulanmış (Zoomed kalsiyum önerim) dubia ve çok olmayacak şekilde un kurdu/bufalo kurdu yiyorsa gayet güzel. Mama konusuna gelirsem Rephasy ve Pangea 'dan şaşmamanız. (bulması biraz zor ama canlılara bire bir) Ayrıca hand-feeding için büyük bir canlı yavaş yavaş kendi yemeyi de öğrenmeli. Hand-feedingi yine ara ara keyfi yapabilirsiniz. Ancak sık yaparsanız canlı kaptan yemeyi de reddedebilir.
pekala tesekkur ederim.