Crested gecko alırken nelere dikkat etmeliyim?

leylinis

Yumurta
Üye
Merhabalar arkadaşlar Uromastyx'e niyetlenip Crested gecko'ya döndüm. Şu an teraryum, dubia, morio, un kurdu, d3 kalsiyum, multivitamin, nem ölçer vs. hepsini aldım. Sadece canlı kaldı. Sizce yetişkin bir Crested gecko mu yoksa yavru mu almalıyım? Birde dişi mi erkek mi almalıyım?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Wiestra

Yumurta
Üye
Merhabalar arkadaşlar Uromastyx'e niyetlenip Crested gecko'ya döndüm. Şu an teraryum, dubia, morio, un kurdu, d3 kalsiyum, multivitamin, nem ölçer vs. hepsini aldım. Sadece canlı kaldı. Sizce yetişkin bir Crested gecko mu yoksa yavru mu almalıyım? Birde dişi mi erkek mi almalıyım?
İlk geckonuz olacaksa ve "garanti" bir başlangıç isterseniz, yetişkin bir dişi veya erkek gecko iyi bir tercih olabilir. Hem karakteri bellidir hem de bakımı daha kolaydır. Eğer büyümesini görmek isterseniz ve biraz daha fazla özen gösterebilecekseniz yavru bir dişi veya erkek de harika bir seçimdir.

leylinis

Yumurta
Üye
Çok teşekkür ederim birde d3 süz kalsiyum bulamadım herhangi bir sorun olur mu

Hemitheconyx

Yumurta
Üye
Çok teşekkür ederim birde d3 süz kalsiyum bulamadım herhangi bir sorun olur mu
D3 çok fazla alındığında canlılarda çeşitli sağlık problemlerine yol açıyor o yüzden dengelemek için d3'süz kalsiyum gerekli . Petcalvit markasının -reklam değildir- D3'süz kalsiyumuna bakabilirsiniz ben bir süredir african fat tail geckom için kullanıyorum ve henüz bir sorunla karşılaşmadım ve bir çok hobici de tavsiye ediyor .

Hemitheconyx

Yumurta
Üye
Bir kutu ortalama ne kadar gidiyor
Kullanıma göre değişir ama her türlü şekilde baya bir dayanır bir kutu bile . Fakat yine de bir kutuyu 1-2 yıl kullanmak pek sağlıklı olur mu bilmiyorum . Forumlardan okuduğuma göre 5-6 ayda bir değiştirmek canlı sağlığı için daha uygun olur deniyor ama ne kadar doğru bilmiyorum .