Crematogaster kraliçemi ışığa alıştırmak

Hasancık

Phragmotic
Üye
Merhabalar, şu anda neredeyse 1 işçisi olan bir crematogaster kraliçem var ve ben bu kraliçeyi henüz koloni aşamasına geçmeden ışığa alıştırmak istiyorum sizce nasıl bir yol izlemeliyim ve sıkıntı çıkabilir mi? Yada yapmamalı mıyım konu hakkında bilgisi olan var mı?

TurkistKayra

Larva
Üye
Bence olmayacak şey değil ama sıkıntı çıkabilir.
Merhabalar, şu anda neredeyse 1 işçisi olan bir crematogaster kraliçem var ve ben bu kraliçeyi henüz koloni aşamasına geçmeden ışığa alıştırmak istiyorum sizce nasıl bir yol izlemeliyim ve sıkıntı çıkabilir mi? Yada yapmamalı mıyım konu hakkında bilgisi olan var mı?
Hocam bence biraz daha bekleyin, kraliçe yumurtlamayı ve yumurtalara bakmayı kesmesin. İlk işçiler çıktıktan sonra yavaş yavaş yapabilirsiniz. Bir arkadaşım messor kraliçesine tüpün üzerindeki örtüyü her gün 1-2 milim oynatarak bunu 2 haftaya yaymıştı. Başarılı da olmuştu ama crematogasterler nasıl tepki verir bilmiyorum. Bence çok gerekli olan bir şey değil ama siz bilirsiniz.

Hasancık

Phragmotic
Üye
Bence olmayacak şey değil ama sıkıntı çıkabilir.

Hocam bence biraz daha bekleyin, kraliçe yumurtlamayı ve yumurtalara bakmayı kesmesin. İlk işçiler çıktıktan sonra yavaş yavaş yapabilirsiniz. Bir arkadaşım messor kraliçesine tüpün üzerindeki örtüyü her gün 1-2 milim oynatarak bunu 2 haftaya yaymıştı. Başarılı da olmuştu ama crematogasterler nasıl tepki verir bilmiyorum. Bence çok gerekli olan bir şey değil ama siz bilirsiniz.
Teşekkürler ilk işçiler çıktıktan sonra kontrollü bir şekilde yapacağım

chapa

Nanitik
Üye
İşçi sayısı 10 civarı olduğunda alıştırabilirsin ışığa. Kademeli olarak alıştırma diye bir şey olacağını sanmıyorum. Aç kapat aç kapat işte o zaman strese girerler. Problem olarak transfer aşamasında seni çok daha fazla zorlarlar su tamamen bitmeden transfer olmazlar. Onun dışında başka bir problem yaşamadım. Şu sıralar tekrardan karanlığa koydum sanki ışıkta gelişim hızı yavaşlıyor gibi gelmeye başladı. Benim bakımımdan kaynaklı da olabilir ama bir de ışıksız deneyeceğim .