Selamlar!
Ben Creal. Yaklaşık bir buçuk yıldır bu hobiyle ilgileniyorum. Meslek lisesi Elektrik-Elektronik bölümü son sınıf öğrencisiyim. Özellikle geçen Eylül ayından bu yana karıncalara olan ilgim dehşet düzeyde arttı.
Bu günlüğümde: sahip olduğum kolonilerden, onların yaşam alanlarından ve bazı yuvalara kurduğum özel sistemlerden bahsedeceğim. Malum, okul da bittiğine göre artık kolonilerime çok daha fazla vakit ayırabileceğim.
Şu an elimdeki koloni ve kraliçelerin türleri:
6 işçili bir Messor sp. kolonisi.
16 işçili bir Tapinoma cf. erraticum kolonisi.
5 işçili bir diğer Tapinoma cf. erraticum kolonisi.
14 adet pupaya sahip bir Camponotus cf. xerxes kolonisi.
16 işçili bir Tetramorium sp. kolonisi.
Ve son olarak yeni bulduğum bir Cataglyphis sp. kraliçesi.
Gelişmeleri buradan paylaşmaya devam edeceğim. Tüm öneri, yorum, eleştiri ve fikirlerinizi beklerim. Keyifli hobiler dilerim.
Ben Creal. Yaklaşık bir buçuk yıldır bu hobiyle ilgileniyorum. Meslek lisesi Elektrik-Elektronik bölümü son sınıf öğrencisiyim. Özellikle geçen Eylül ayından bu yana karıncalara olan ilgim dehşet düzeyde arttı.
Bu günlüğümde: sahip olduğum kolonilerden, onların yaşam alanlarından ve bazı yuvalara kurduğum özel sistemlerden bahsedeceğim. Malum, okul da bittiğine göre artık kolonilerime çok daha fazla vakit ayırabileceğim.
Şu an elimdeki koloni ve kraliçelerin türleri:
6 işçili bir Messor sp. kolonisi.
16 işçili bir Tapinoma cf. erraticum kolonisi.
5 işçili bir diğer Tapinoma cf. erraticum kolonisi.
14 adet pupaya sahip bir Camponotus cf. xerxes kolonisi.
16 işçili bir Tetramorium sp. kolonisi.
Ve son olarak yeni bulduğum bir Cataglyphis sp. kraliçesi.
Gelişmeleri buradan paylaşmaya devam edeceğim. Tüm öneri, yorum, eleştiri ve fikirlerinizi beklerim. Keyifli hobiler dilerim.