Cover'dan bakmak

SasuKe1

Phragmotic
Üye
Arkadaşlar, tüpteki kraliçe karıncamın etrafına kırmızı pleksi sardım. Hafif ışıkla, kırmızı kapağın dışından bakıyorum. Neredeyse her gün 5–10 saniye kadar bu şekilde gözlem yapıyorum. Hiç ellemeden yaptığım bu gözlem kraliçeyi rahatsız eder mi, yanlış bir şey mi yapıyorum diye sormak istedim.

Moderatör tarafında düzenlendi:

özcan

Media
Üye
Rahatsız etmez, sadece sarsma ve cover'ı açma yeter.

waynhen

Intercaste
Yardımsever
Üye
Bende yapıyordum ve o ara gelişim yavaştı sonra bıraktım yapmayı ve gelişim hızlandı bence hiç bakma sabret.

WradSX

Intercaste
Yardımsever
Üye
Işıkla bakmazsan sorun olmaz. Işık kraliçeye anlık bir stres verir, her gün stres olduğu için gelişim yavaş olabilir(belki). Bu yüzden ışık tutmadan, ışığa alıştırarak bakabilirsin. Ben şahsen tetramorium hariç her kraliçeme günde 1 bakıyorum. Bakarken önemli faktör titreşim. Titreşim yapmadığın sürece 7/24 bakabilirsin.

SasuKe1

Phragmotic
Üye
Işıkla bakmazsan sorun olmaz. Işık kraliçeye anlık bir stres verir, her gün stres olduğu için gelişim yavaş olabilir(belki). Bu yüzden ışık tutmadan bakabilirsin. Işığa alıştırarak bakabilirsin. Ben şahsen tetramorium hariç her kraliçeme günde 1 bakıyorum. Bakarken önemli faktör titreşim. Titreşim yapmadığın sürece 7/24 bakabilirsin.
Sağolun, gerçekten güzel oldu bunu öğrendiğim. İyi günler.