Componotuslar için canlı yeme alternatif

Pamir_kandemir

Yumurta
Üye
Herkese iyi akşamlar öncelikle konuyu yem bölüme mi burayamı açsam emin olamdım yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.
Componotuslar için alternatif bir yem düşündüm daha doğrusu esinlendim. AntsCanadanın bir vidyosunda yanlış hatırlamıyorsam componutus benzeri yani böcek yiyen ekarıncala "karınca jölesi" adında bir besin veriyordu.
Sanırım bu içinde protein barındıran ev yapımı bir jöle ancak internette bir bilgi bulamadım.
Bende kafama göre bir tarif düşündüm;
- un kurdu-hamam böceği tozu
- su (belki şekerli su)
- jelatin
Tabiki oran ve malzemelerde değişiklik olabilir ancak temel olarak içinde karıncaların ama besinlerinin bulunduğu, muhafaza etmesi kolay ve canlı yeme alternatif bir besin oluşturmak istiyorum.
Sizin bu konu hakkındaki düşğnceleriniz nelerdir acaba bunları kat-katma veya şu oranda kur veya bambaşka bir tavsiye, öneriniz varsa belirtirseniz sevinirim. .
İyi hobiler.

Barkın

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
Bu türdeki jellerde sandığınız gibi canlı yemlerden gelen proteinler kullanılmaz. Sadece içerisindeki sığır jelatinden gelen protein vardır. Sığır jelatinin protein oranı yaklaşık olarak %85-%90'dır. Buda su, şeker meyve gibi bileşenlerle karıştıktan sonra çok azalır. Canlı yeme alternatif oluşturmaya çalışırken karıncaların ihtiyaç duyacağı tüm aminoasitlerin olduğundan emin olmalısınız ki alternatif bir protein olsun. Eskiden bir alternatif arayışı içindeyken karıncaların ihtiyaç duyduğu aminoasitleri araştırmaya çalışmıştım fakat bulamamıştım, buda bu konunun ne kadar zor olduğunu gösteriyor. Teknik olarak canlı yemsiz besleyebiliriz ama elimizde yeterli kaynak yok demem daha doğru olur. İnternette sizin için bir tarif buldum belki işinize yarar:
  • 120 g meyve
  • 350 ml su
  • 250 g şeker
  • 8 g Agar-Agar (100%)
  • 1 çay kaşığı bal
Kaynak: https://insektenliebe.com/en/beetle-jelly-the-easiest-recipe/

Eğer yurt dışında yaşıyorsanız bazılarının kullandığı aminobolan denilen bir sporcu takviye besini var. Karıncaların protein ihtiyacını gidermekte birebir olduğunu duymuştum belki araştırıp daha başka şeyler bulabilirsiniz.
aminobolan-25ml-main-3g5.png

Pamir_kandemir

Yumurta
Üye
Bu türdeki jellerde sandığınız gibi canlı yemlerden gelen proteinler kullanılmaz. Sadece içerisindeki sığır jelatinden gelen protein vardır. Sığır jelatinin protein oranı yaklaşık olarak %85-%90'dır. Buda su, şeker meyve gibi bileşenlerle karıştıktan sonra çok azalır. Canlı yeme alternatif oluşturmaya çalışırken karıncaların ihtiyaç duyacağı tüm aminoasitlerin olduğundan emin olmalısınız ki alternatif bir protein olsun. Eskiden bir alternatif arayışı içindeyken karıncaların ihtiyaç duyduğu aminoasitleri araştırmaya çalışmıştım fakat bulamamıştım, buda bu konunun ne kadar zor olduğunu gösteriyor. Teknik olarak canlı yemsiz besleyebiliriz ama elimizde yeterli kaynak yok demem daha doğru olur. İnternette sizin için bir tarif buldum belki işinize yarar:
  • 120 g meyve
  • 350 ml su
  • 250 g şeker
  • 8 g Agar-Agar (100%)
  • 1 çay kaşığı bal
Eğer yurt dışında yaşıyorsanız bazılarının kullandığı aminobolan denilen bir sporcu takviye besini var. Karıncaların protein ihtiyacını gidermekte birebir olduğunu duymuştum belki araştırıp daha başka şeyler bulabilirsiniz.
aminobolan-25ml-main-3g5.png
Merhaba çok teşekkür ederim yorumunız için anldığım kadarıyla bu tarif karıncalarım şekerli su ihtiyacınıda karşılıyor ancak kafama takılan bir nokta var, sanırım protein kaynağı 120 gr meyve, meyve proteince zengin değil ama yinede protein var, sizce karıncalar için yeteri olurmu?

Emre52ege52

Replete
Üye
Öncelikle konu gerçekten mantıklı evde canlı yem besleyemeyenler için çok güzel bir konu
Bide eğer un kurdu / tartara tozu yapıp meyvenin üzerine serpistirip servis edersek nasıl olur ? 🤔

Barkın

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
Merhaba çok teşekkür ederim yorumunız için anldığım kadarıyla bu tarif karıncalarım şekerli su ihtiyacınıda karşılıyor ancak kafama takılan bir nokta var, sanırım protein kaynağı 120 gr meyve, meyve proteince zengin değil ama yinede protein var, sizce karıncalar için yeteri olurmu?
Meyveler karbonhidrat kaynaklarıdır, içerisinde proteince zengin olan tek maddel sığır jelatinidir. Üzgünüm karıncalar kesinlikle yeterli değil.

Öncelikle konu gerçekten mantıklı evde canlı yem besleyemeyenler için çok güzel bir konu
Bide eğer un kurdu / tartara tozu yapıp meyvenin üzerine serpistirip servis edersek nasıl olur ? 🤔
Denenebilir.

Emre52ege52

Replete
Üye
Meyveler karbonhidrat kaynaklarıdır, içerisinde proteince zengin olan tek maddel sığır jelatinidir. Üzgünüm karıncalar kesinlikle yeterli değil.

Denenebilir.
Peki bir sorun var un kurdunu nasıl toz haline getirebilirim

omerfaruk_

Replete
Moderatör
Yardımsever
Deneyimli Hobici
Rehberkolik
Üye
Peki bir sorun var un kurdunu nasıl toz haline getirebilirim
Canlıları önce kurutup sonra toz haline getiriyorlar. Kendiniz yapabilirsiniz bilmem ama internette direkt toz un kurdu satılıyor.

Barkın

Yasaklı Üye
Yardımsever
Üye
Bağırsaklarını çıkartıp mikrodalga ile kurutabilirsiniz, eskiden b deneyip başarıya ulaşmıştım.

Pamir_kandemir

Yumurta
Üye
Merhaba tekrar, herkese cevapları için çok teşekkür ederim.
Şu anlık deneme yanılmayla bir şeyler deneyeceğim, önemli bir gelişne kaydedersem konuya yazarım.