🐍 - Colombian Rainbow Boa Hk. - 🐍

umurdaglar

Pupa
Üye
Katılım
13 Ocak 2022
Mesajlar
115
Tepkime puanı
169
Puanları
18
Konum
İstanbul
- COLOMBİAN RAİNBOW BOA -

large.jpeg


BİLİMSEL ADI: Epicrates maurus


ANAVATANI: Genellikle Orta Amerika'nın güney kesimlerinde yaşarlar. Bununla birlikte, Trinidad & Tobago ve kuzey Güney Amerika'da ki nemli ormanlarda yaşarlar.

BOYUT: Ortalama boyutları 120 - 150 cm arasındadır. Nadiren de olsa 180cm boyutlarına ulaşabilirler.



indir-_5_.jpg


YAŞAM SÜRELERİ: Düzgün bir bakım ile 20-30 yıl arası yaşayabilirler.

TERARYUM: Yavruluktan yetişkinliğe kadar bir kaç kez teraryum boyutu değişmek gerekebilir. Başlangıç için 20-30 litrelik bir teraryum yeterli olacaktır. Yılanınız büyüdükçe teraryumuda büyütmeniz gerekmektedir.


WhatsApp Image 2022-01-21 at 22.22.37.jpeg

( ESKİDEN BESLEDİĞİM KENDİ YILANIMDIR)

SICAKLIK VE NEM: Çoğu yılanda olduğu gibi Rainbow Boa'lar da teraryumda sıcak alan ve normal alana ihtiyaç duyarlar sıcak alanda ısı 30-32 derece iken normal alanda sıcaklığın 23-24 derecenin altına düşmemesi gerekir. Orta ve Güney Amerika'nın sıcak ormanlarından gelen Colombian Rainbow Boa'lar yüksek düzeyde neme ihtiyaç duyar. %75 - %85 civarı bir nem oranı yılanınız için iyi olacaktır. Deri atma dönemlerinde bu değerler %90 seviyelerine çıkarılabilir.

TABAN MALZEMESİ: Genelde hijyen açısından havlu kağıt önerilir. Ekstra olarak cocopeat ve yılanlar için üretilmiş ağaç kabukları kullanılabilir. (Ben ağaç kabuklarını tercih etmiştim.)

BESLENME: Yemek ayrımı yapmazlar ve hemen hemen her türlü yemi kabul ederler. Doğalarında küçük kertenkeleler, kuşlar ve fareler ile beslenirler. Yavru yılanınızı haftada bir kez boyutuna uygun bir yem ile besleyebilirsiniz. Yetişkin olanlar için bu süre 10-15 günde bir kez beslenmeye kadar çıkıyor.


large.jpg


DAVRANIŞLARI: Yavru Boa'lar genellikle meraklarından dolayı bazen agresif davranışlar sergileyebiliyor. Fakat büyüdükçe uysallaşmaya başlıyorlar. Yeni sahiplendiğiniz zaman yeni evlerine ve ortamlarına alışmalarına için biraz zaman tanımanız gerekiyor.

HANDLİNG (ELE ALMA): Yukarıda da belirttiğim gibi yeni sahiplendiğiniz zaman ortamlarına alışana kadar biraz zaman tanımanız gerekmektedir. Ona karşı nazik olduğunuz sürece o da size karşı nazik olacaktır. İlk ele alma denemelerinizde baş bölgesine çok fazla dokunmamanız gerekmektedir. Vücudunu destekleyin ve ani hareketler yapmayın. Deri dönemlerinde ve beslenmeden hemen sonra ele almayı kesinlikle önermiyorum.


(Kendi beslediğim yılanın videosudur. Video 5-6 senelik olduğu için kalitesi kötüdür kusura bakmayın.)



NOT: Yazı tarafımdan hazırlanmış ve düzenlenmiştir. İzinsiz paylaşılması yasaktır.
KAYNAKLAR: https://www.inaturalist.org

 
Son düzenleme:
Üst