Cocopet torf aldım fakat çok nemli çıktı.

febboi

Yumurta
Üye
Uzun olan Poecilotheria murinus (L2), diğeri ise Brachypelma vagans (L1) boyutunda. Şu anda ikisi de çok nemli bir ortamda duruyor gibi gözüküyor ama acaba bu durum normal mi, emin olamıyorum.

Torf fazla nemli geldiği için bir kısmını poşetin üstüne serip kurutmaya çalışıyorum; şimdilik mecburen böyle bir yöntem uygulamak zorunda kaldım. Bu durum bir sorun yaratır mı, endişeliyim.

Ayrıca, kargodan geleli 1 gün oldu ama henüz ikisi de yem kabul etmedi. Bu durum normal mi, yoksa ortam koşulları yüzünden mi stres yaşıyorlar, onu da merak ediyorum.
WhatsApp Görsel 2025-04-10 saat 18.22.19_b136920e.jpg

keydii

Larva
Üye
Uzun olan Poecilotheria murinus (L2), diğeri ise Brachypelma vagans (L1) boyutunda. Şu anda ikisi de çok nemli bir ortamda duruyor gibi gözüküyor ama acaba bu durum normal mi, emin olamıyorum.

Torf fazla nemli geldiği için bir kısmını poşetin üstüne serip kurutmaya çalışıyorum; şimdilik mecburen böyle bir yöntem uygulamak zorunda kaldım. Bu durum bir sorun yaratır mı, endişeliyim.

Ayrıca, kargodan geleli 1 gün oldu ama henüz ikisi de yem kabul etmedi. Bu durum normal mi, yoksa ortam koşulları yüzünden mi stres yaşıyorlar, onu da merak ediyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 48049
Aradan 23 gün geçmiş hala böyle iseler bir düzeltme yapayım dedim fotoda gözüken nem çok fazla murinus tölere eder ama vagans için hoş değil bunun yarısı ve bölgesel nem çok daha iyi , içerideki ağaç parçasını çıkar yerine pipet koy (küf yaparsa slingte daha fazla sorun) , murinusun gözükmesini istiyorsan torfu azalt ve daha yayvan bir kaba geç (yandakinin daha uzun hali gibi) , vagans a gelecek olursak saklanma alanına hiç ihtiyaç yok , torfta kalın olmasın yoksa takibini yapamazsın ve son olarak vagans için nemlendirmeyi sprey ile bir köşeye ufak bir şekilde yapmak daha iyi