Hocam bilgi seviyem o kadar çok olmasa da bence scolopendra cinsi.Ekli dosyayı görüntüle 49481Ekli dosyayı görüntüle 49482
Bu çıyan yakın zamanda arkadaşım tarafından Ankara Sincan'da bulundu. Cinsi, mümkünse türü, zehir seviyesi gibi şeyler hakkında bilgi istiyorum.
Scolopendra cingulata türü. Zehri orta seviyede, can yakar ama tıbbi tehlikesi olduğunu düşünmüyorum. Beni ısırıp zehirleyen çok az eklembacaklıdan birisi cingulata. İlk 5 dakika sızlamaktan öteye pek geçmedi. Sonraki 2-3 dakika elektrik çarparcasına kemiğimi hissediyordum. Parmağım da şişerek 2-3 katına çıkmıştı. 20 dakika boyunca da yanma hissi oldu. Sonraki 2 saat sadece acıdı, acıdan kolum uyuştuğu için sanki kolumu sıkıp bırakıyormuş gibi hissediyordum ağrıyı. Yaklaşık 18 saatlik bir sürecin sonunda etkiler tamamen kesildi. Hiçbiri dayanılmaz bir deneyim değildi. Isırılmak çok kolay o yüzden hareketlerinize dikkat edin.Bu çıyan yakın zamanda arkadaşım tarafından Ankara Sincan'da bulundu. Cinsi, mümkünse türü, zehir seviyesi gibi şeyler hakkında bilgi istiyorum.