Cinsler hakkında detaylı bilgi

KingCat

Majör
Üye
Merhaba, öncelikle bu konu bir öneri konusu olacak. Benim düşüncem, forumda çok yüksek bilgiye sahip kişilerin karınca cinsleri hakkında detaylı rehberler oluşturması. Mesela El4nce, Lasius hakkında çok yüksek bilgiye sahip; bunu nasıl yaptığını, en azından nasıl Lasiusları gruplara ayırdığını, neye göre ayırdığını anlatabilir. Sadece El4nce değil, Ares, PRS.macro, Begonza, Hasany vs. gibi çok yüksek bilgiye sahip (karıncalar hakkında) olan kişiler bunu yapabilir. Mesela El4nce Lasiuslar hakkında çok bilgili, Ares Cataglyphisler hakkında çok bilgili diye biliyorum. Yani bu şekilde bir rehber oluşturabilir. Benim düşüncem bu yönde, en azından. 😊 (y)

KingCat

Majör
Üye
Hocam google scholar da bir çok akademik makale mevcut. İngilizcesi olanlar oraddan okuyabilirler.
Tamam ona bir şey demiyorum ama şöyle düşün orada sadece yazarlar, yılların tecrübeli moderatörlerinin anlatması bence daha öğretici olur hem türkçe, şahsen ben daha iyi öğrenirim. 🤗 He ben onları yazanlar tecrübeli değil demiyorum belki de moderatörlerden daha tecrübeliler ama yazılarına yansıtmıyorlar.