Elimde pupalı bir lasius kraliçesi var, bu kraliçeyi o tüpe mi salmalıyım yoksa kendi tüpüne lasius pupası mı eklemeliyim?Chthonolasius altcinsinden Lasius umbratus group alatesi. Yani bir parazitik Lasius prensesi görseldeki.
Bildiğim kadarıyla bunu o tüpe koyarsanız yumurtlayan kraliçeyi öldürür benim önerim içine pupa koymanız veya aldığınız yere bırakmanız.Elimde pupalı bir lasius kraliçesi var, bu kraliçeyi o tüpe mi salmalıyım yoksa kendi tüpüne lasius pupası mı eklemeliyim?
Chthonolasius alt cinsini sadece parazitiklerde mi kullanıyoruz? Yani parazitik bir lasius kraliçesi/prensesi Chthonolasius alt cinsinden mi oluyor?Chthonolasius altcinsinden Lasius umbratus group alatesi. Yani bir parazitik Lasius prensesi görseldeki.
Chthonolasius Türkiye'de sadece umbratus group için tanımlanmış bir altcinstir. Bütün Lasius parazitiklerini barındırmaz. Siz yine de group/complex kullansanız daha iyi olur.Chthonolasius alt cinsini sadece parazitiklerde mi kullanıyoruz? Yani parazitik bir lasius kraliçesi/prensesi Chthonolasius alt cinsinden mi oluyor?
Yani ben “Umbratus group parazitik lasius” desem olur değil mi?Chthonolasius Türkiye'de sadece umbratus group için tanımlanmış bir altcinstir. Bütün Lasius parazitiklerini barındırmaz. Siz yine de group/complex kullansanız daha iyi olur.
Doğrudur evet.Yani ben “Umbratus group parazitik lasius” desem olur değil mi?
Teşekkürler. 😍🤩Doğrudur evet.
Lasiusu bu prenses için feda edebilirim. @Ares 'ten yanıt geldiği taktirde pupa eklemesi yapacağım.Bildiğim kadarıyla bunu o tüpe koyarsanız yumurtlayan kraliçeyi öldürür benim önerim içine pupa koymanız veya aldığınız yere bırak bu kraliçe için
Parazitik kraliçe döllenmemiş olabilir. Döllenmiş olduğunu varsayıp bir şekilde ekleme yapmak istiyorum diyorsanız parazitik kraliçeyi işçili bir Lasius koloninize outworld bağlayarak salın. Host türse parazit kraliçe başarılı olabilir ama değilse direkt öldüreceklerdir. Pupa eklemeyin.Lasiusu bu prenses için feda edebilirim. @Ares 'ten yanıt geldiği taktirde pupa eklemesi yapacağım.