Cinsi nedir?

matildaeliz

Nanitik
Üye
Ne tür bir prensestir bu? Çenesi gayet güçlüymüş hissettirdi eşek sıpası.:)

Not: Petiol'u tek ve uzun. Formica olabilir mi?

WhatsApp Görsel 2025-06-16 saat 18.55.22_06a6d4bb.jpgWhatsApp Görsel 2025-06-16 saat 18.55.22_0b1b29f7.jpg

WhatsApp Görsel 2025-06-16 saat 18.55.22_1b56549b.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çözüm
Chthonolasius alt cinsinden bir parazitik bir Lasius kraliçesi olduğunu düşünüyorum. Kafası oldukça geniş görünüyor, genelde bulunan parazitiklerden daha spesifik bir görüntüye sahip. Tabii ki bu fotoğraflar tür tespiti için yeterli değil, ama ben bu kraliçenin Lasius distinguendus olduğuna inanıyorum. Konu sahibi bakarak kıyas yaparsa beni doğrulayabilir belki.

Lasius distinguendus kraliçe fotoğrafları:
original (1).jpgoriginal (2).jpg

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Chthonolasius alt cinsinden bir parazitik bir Lasius kraliçesi olduğunu düşünüyorum. Kafası oldukça geniş görünüyor, genelde bulunan parazitiklerden daha spesifik bir görüntüye sahip. Tabii ki bu fotoğraflar tür tespiti için yeterli değil, ama ben bu kraliçenin Lasius distinguendus olduğuna inanıyorum. Konu sahibi bakarak kıyas yaparsa beni doğrulayabilir belki.

original (1).jpgoriginal (2).jpg

Çözüm

matildaeliz

Nanitik
Üye

Ekli dosyayı görüntüle 58686Ekli dosyayı görüntüle 58687
Hemen bakıp cevap vereceğim. Bir sorum var bulduğum Lasiusların hiçbiri elimi ısırmamışken, bu karınca direkt elime saldırdı ve hafif ısırdığını hissettim. Lasiuslarda böyle saldırganlık oluyor mu?

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Hemen bakıp cevap vereceğim. Bir sorum var bulduğum Lasiusların hiçbiri elimi ısırmamışken, bu karınca direkt elime saldırdı ve hafif ısırdığını hissettim. Lasiuslarda böyle saldırganlık oluyor mu?
Hocam bu parazitik bir tür olduğu için davranışları farklı olabilir. Daha önce hiç bulduğum bir tür değil, davranışlarıyla ilgili genelleme yapmam doğru olmaz. Aynı türden bazı kraliçeler saldırganken bazıları daha pasif olabiliyor.

matildaeliz

Nanitik
Üye
Hocam bu parazitik bir tür olduğu için davranışları farklı olabilir. Daha önce hiç bulduğum bir tür değil, davranışlarıyla ilgili genelleme yapmam doğru olmaz. Aynı türden bazı kraliçeler saldırganken bazıları daha pasif olabiliyor.
Kanatlarından pek belli olmuyor, eğer atarsa doğrulamaya çalışacağım

Evimin önünde lasius niger kolonisi var birden fazla, bir kaç işçiyi çalıp içine atsam parazitik bir tür mü değil mi anlayabilir miyiz?

Son düzenleme:

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
Evimin önünde lasius niger kolonisi var birden fazla, bir kaç işçiyi çalıp içine atsam parazitik bir tür mü değil mi anlayabilir miyiz?
Muhtemelen olmaz, çünkü bu kraliçenin yuva içerisine sızması gerekiyor. Siz işçileri alıp atarsanız hem çok strese girerler, hem de kraliçenin onların feromonunu taklit edecek fırsatı olmayabilir.

Kendisi sosyal parazitizme sahip bir tür. Dediğiniz şekilde işçi verme yöntemi çalışsa bile; bunun Lasius niger türü üzerinde işe yarayacağını da bilemiyoruz. Bu türün Lasius paralienus'u ve Lasius platythorax'ı parazitlediği kayda geçmiş. L. platythorax Lasius niger tür grubuna dahil bir türdür. O yüzden Lasius niger'ı da parazitliyor olabilir. Ama bunlar sadece tahmin, bu konu üzerine bir veri yok.

Bence bunu bir Lasius kolonisi edinip deneyin. İşçi veya yumurta eklemeyin. Kraliçe kendisi yumurtalara bakabilse zaten bakardı. Yumurtalarını konak işçilere baktırtıyor.

hasany

Süper Koloni
Moderatör
Yardımsever
İlklerden
Deneyimli Hobici
Tespit Uzmanı
Rehberkolik
Üye
googleye bunun fotosunu yükle söyler sana birde googleden türkiyedeki karınca türleri yaz,incele çıkar muhtemelen
Teşekkür ederiz bilgilendirme için. Bizim hiç aklımıza gelmemişti bu fikir. :D