Lasius sp. Düşünüyorum
Lasius sp. Düşünüyorum
TeşekkürlerLasius sp. Düşünüyorum
Pamuk bana çok gevşek geldi bence değiştirsen iyi olur.
Tamam TeşekkürlerLasius 'larda Multi olduğunu duymuştum, ama daha tecrübeli birisi daha yardımcı olabilir.
Benim düşüncem Multi deneyerek riske atma
TeşekkürlerMulti olma ihtimali az.
Benim de Lasius cinsi 3 karıncam var. Geçen gün 2 tanesini birleştirdim. Gayet iyi gidiyor, ikisi de aynı yere yumurtladı. Ancak gene de iyi bilen birisi değilim. Şansa bağlı gibi.Teşekkürler,zaten dışarı çıkarken kullandığım tüptü,yani o tüpte bakmıyacağın.
Aynı cinsten birtanee daha buldum, Multiqueen yapabilir miyim?Ekli dosyayı görüntüle 55100
Ekli dosyayı görüntüle 55101
3 kraliçeyle denedim, birini öldürdüler. Buna şaşırmadım çünkü yapacaklarını tahmin ediyordum. Şu an 2 kraliçeyle devam ediyorum ve her şey iyi gidiyor. Ama biliyorum ki kraliçeler eninde sonunda savaşabilir.Benim de Lasius cinsi 3 karıncam var. Geçen gün 2 tanesini birleştirdim. Gayet iyi gidiyor, ikisi de aynı yere yumurtladı. Ancak gene de iyi bilen birisi değilim. Şansa bağlı gibi.
Arkadaşınız bilgili olsa da olmasa da haklı.3 kraliçeyle denedim, birini öldürdüler. Buna şaşırmadım çünkü yapacaklarını tahmin ediyordum. Şu an 2 kraliçeyle devam ediyorum ve her şey iyi gidiyor. Ama biliyorum ki kraliçeler eninde sonunda savaşabilir.
Arkadaşım “Ne olursa olsun sonunda sadece 1 tanesi kalıyor” diyor ama ben ona pek inanmıyorum çünkü o da fazla deneyim sahibi değil, sadece 2 kez denemiş.
İstersen ikimiz de kolonilerimizin günlüklerini paylaşabiliriz.
İlk 5 işçi çıktıktan sonra, 5x5 cm kapaklı mika kutuda protein ağırlıklı besleyeceğim. Eğer proteini 3/3 veriyorsam, şekerli suyu da 1/3 oranında vereceğim.
Bu ilk multi queen (çok kraliçeli) denemem olduğu için dikkatli bir gözlem yapmak istiyorum. Haftada 2 kez kontrol ediyorum, kraliçeler kavga ediyor mu diye.
Hocam sizin şu bilgi deposu zihninize hayranım forumda her gün bir sürü mesaj atılayor ama sizin gibi bilimsel seviyede açıklamalar yapanların sayısı iki elin parmağını geçmez heralde sayenizde çok şey öğreniyorum emeğinizin hakkı ödenmez birde @el4nce ikinizede teşekkürler.Arkadaşınız bilgili olsa da olmasa da haklı.
Çünkü lasiuslar da evrimsel strateji bakımından tek kraliçeye bağlılık gelişmiştir. İstisna olarak L. Neglectus türünde görülebiliyor, yine de türlerin geneli aksine özel bir evülasyon bağlamında bir tür.
Kraliçeler pleometrozis ( kurulum aşamasında birlikte çalışmak ) yatkınlık gösterse de evrimsel strateji gereği tek bir kraliçe olmak zorunda.
Yani multiqueen denemelerinin çok büyük çoğunluğu hüsranla sonuçlanır.
Hocam bu bilgiyi vermeniz sizin için anlamlı olmasa gerçekten benim için önemliydi teşekkürArkadaşınız bilgili olsa da olmasa da haklı.
Çünkü lasiuslar da evrimsel strateji bakımından tek kraliçeye bağlılık gelişmiştir. İstisna olarak L. Neglectus türünde görülebiliyor, yine de türlerin geneli aksine özel bir evülasyon bağlamında bir tür.
Kraliçeler pleometrozis ( kurulum aşamasında birlikte çalışmak ) yatkınlık gösterse de evrimsel strateji gereği tek bir kraliçe olmak zorunda.
Yani multiqueen denemelerinin çok büyük çoğunluğu hüsranla sonuçlanır.
Güzel iltifatlarınız için teşekkür ederim, yardımım dokunuyorsa ne âla.🫂🍫Hocam sizin şu bilgi deposu zihninize hayranım forumda her gün bir sürü mesaj atılayor ama sizin gibi bilimsel seviyede açıklamalar yapanların sayısı iki elin parmağını geçmez heralde sayenizde çok şey öğreniyorum emeğinizin hakkı ödenmez birde @el4nce ikinizede teşekkürler.
İyi olur valla hem benim de ilk multim. Ben dün bu iki kraliçem hangi koloniden çıktı bildiğim için 2 tane işçi ekledim. Hiç kimse ölmedi şuana kadar. Şekerli su verdim ve işçilerin kraliçeyle besin alışverişi yaptığını gördüm. Herşey iyi gidiyor bende şuana kadar. Şuanda 50-100 yumurta, 0 larva,pupa var. Bir sıkıntı olursa yazarım. Dediğiniz günlük için ayrı bir konu açacak mısınız?3 kraliçeyle denedim, birini öldürdüler. Buna şaşırmadım çünkü yapacaklarını tahmin ediyordum. Şu an 2 kraliçeyle devam ediyorum ve her şey iyi gidiyor. Ama biliyorum ki kraliçeler eninde sonunda savaşabilir.
Arkadaşım “Ne olursa olsun sonunda sadece 1 tanesi kalıyor” diyor ama ben ona pek inanmıyorum çünkü o da fazla deneyim sahibi değil, sadece 2 kez denemiş.
İstersen ikimiz de kolonilerimizin günlüklerini paylaşabiliriz.
İlk 5 işçi çıktıktan sonra, 5x5 cm kapaklı mika kutuda protein ağırlıklı besleyeceğim. Eğer proteini 3/3 veriyorsam, şekerli suyu da 1/3 oranında vereceğim.
Bu ilk multi queen (çok kraliçeli) denemem olduğu için dikkatli bir gözlem yapmak istiyorum. Haftada 2 kez kontrol ediyorum, kraliçeler kavga ediyor mu diye.