Cinsi plagiolepismiş @Ares abi dc dan söyledi.Solenopsis sp.
Olabilir ben de solenopsis sp. Benzetmiştim. Yanlış bilgi için kusura bakmayın.Cinsi plagiolepismiş @Ares abi dc dan söyledi.
Yanlış bilgi olarak düşünmeyin, normal bence. Forum zaten farklı görüşlerin tartışılıp doğrunun bulunması içindir.Olabilir ben de solenopsis sp. Benzetmiştim. Yanlış bilgi için kusura bakmayın.
Hocam solenopsis kraliçelerinin abdomen kısmı daha uzun oluyor. Ve thorax kısmıda daha kambur oluyor.Olabilir ben de solenopsis sp. Benzetmiştim. Yanlış bilgi için kusura bakmayın.
Boyut farkı en belirgin olanı bence.Hocam solenopsis kraliçelerinin abdomen kısmı daha uzun oluyor. Ve thorax kısmıda daha kambur oluyor.
İşçiler hakkında konuşuyorsak solenopsis türlerinde de aynen plagiolepis gibi çok küçük işçileri olanları var.Boyut farkı en belirgin olanı bence.
Konumuz kraliçe. Plagiolepis kraliçesi solenopsis kraliçesinden çok daha küçük.İşçiler hakkında konuşuyorsak solenopsis türlerinde de aynen plagiolepis gibi çok küçük işçileri olanları var.
Örneğin solenopsis fugax işçisi 1.5-3 mm boyutundadır.
Görseldeki canlı Plagiolepis kraliçesi.Fotoğrafını attığınız canlı bir işçiyken konumuz nasıl kraliçe olabiliyor?