Xaomi 11t pro süper makro modu. Elim titreyip odaklayamadığım için makro videodan durdurup ss aldım.Konudan bağımsız ne marka ile çekim yaptınız?
Değil hocam.Campontous vagus olabilir.
Değil hocam.
Camponotus sanctus olduğunu düşünmüyorum hocam. Daha çok C. vagus veya C. aethiops türlerine benziyor, ancak kesin bir yargıda bulunamam; tür tespiti yapacak bilgiye sahip değilim. Sadece benzerlik açısından yorum yapıyorum.Hangi cinsin işçisi acaba? C. sanctus olabilir mi? Ekli dosyayı görüntüle 51770
Vagus 3 tane kraliçem bahçemde de kolonisi var @Ares ustayla paylaştım vagus olarak onayladı. Vagus tamamen siyah abdomen de gümüş tüyler var.Camponotus vagus olduğunu düşünüyorum.
Yok hocam bu daha kahverengiye dönük. Hafifte kızıllıklar var. Vagusta gördüğüm tamamen simsiyah. Resimlerden de belli tamamen farklı türler. Cins bencede campo ama tür farklı.Eğer abdomeninde ki sarılıktan bahsediyorsanız onun sebebi gasterinin aşırı dolu olması sonucu genişlemiş bundan dolayı öyle gözüküyor.
Aethiops yada xerxes olabilir. Tür tahmini yapabilecek çok az kişi var forumda.Vagus 3 tane kraliçem bahçemde de kolonisi var @Ares ustayla paylaştım vagus olarak onayladı. Vagus tamamen siyah abdomen de gümüş tüyler var.Ekli dosyayı görüntüle 51773Ekli dosyayı görüntüle 51774
İkisi de değil, Ares'in dediği gibi daha fazla fotoğraf gerek.Aethiops yada xerxes olabilir. Tür tahmini yapabilecek çok az kişi var forumda.
Evet farkındayım ama tek geziyodu çok takip ettim ama koloniye getirmedi beni. Diğer günlerde arıyacağım tekrar uçuş takip etmek için. Konudan ayrı olarak @Omewfaruk55 hocam termit bulmuşsunuz bir arkadaşım çok istiyor benden nasıl bulurum nerelere bakmam lazım.İkisi de değil, Ares'in dediği gibi daha fazla fotoğraf gerek.
Hocam aslında benim ki tamamen denk geliş özellikle aradığım bir canlı değildi. Tesadüfen dışarıda basketbol oynarken uçuşuna denk geldim. Bildiğim kadariyla ormanlık arazilerde uçuş yapıyorlar genelde , ben de çam ağaçlarının yoğun olduğu bir noktada buldum. Kısacası söyleyeceğim, uçuşa denk gelmeniz lazım zaten çok sayıda uçuyorlar ama kısa sürüyor , uçuşun başlaması ve etrafta hiç termit kalmaması arasında yaklaşık bir saat vardı.Evet farkındayım ama tek geziyodu çok takip ettim ama koloniye getirmedi beni. Diğer günlerde arıyacağım tekrar uçuş takip etmek için. Konudan ayrı olarak @Omewfaruk55 hocam termit bulmuşsunuz bir arkadaşım çok istiyor benden nasıl bulurum nerelere bakmam lazım.
Bende aşırı nemli taş ve çürük odun altlarına bakıyorum. Hayırlısı artık.Hocam aslında benim ki tamamen denk geliş özellikle aradığım bir canlı değildi. Tesadüfen dışarıda basketbol oynarken uçuşuna denk geldim. Bildiğim kadariyla ormanlık arazilerde uçuş yapıyorlar genelde , ben de çam ağaçlarının yoğun olduğu bir noktada buldum. Kısacası söyleyeceğim, uçuşa denk gelmeniz lazım zaten çok sayıda uçuyorlar ama kısa sürüyor , uçuşun başlaması ve etrafta hiç termit kalmaması arasında yaklaşık bir saat vardı.
Ek olarak sıcak ve nemli hava koşulunda uçuş gerçekleşti.
O bölgede ararsanız bulabilirsiniz. Bulduğunuz işçilerin fotoğraflarını atarsanız konuyu netleştirebiliriz.Evet farkındayım ama tek geziyodu çok takip ettim ama koloniye getirmedi beni. Diğer günlerde arıyacağım tekrar uçuş takip etmek için. Konudan ayrı olarak @Omewfaruk55 hocam termit bulmuşsunuz bir arkadaşım çok istiyor benden nasıl bulurum nerelere bakmam lazım.