Evet tetramorium cinsiEkli dosyayı görüntüle 32474Ekli dosyayı görüntüle 32475kalite biraz düşüyor normalde net fotoğraflar.
Yanlış anlamayın ama bir ara hobiyi 4 yıldır yaptığınızı 2 yılda araştırdığınızı söylemiştiniz.Nasıl 6 yıl beslemiş oluyorsunuzAsker çıkarma işçi sayısına bağlı değil, Benim Rhea ve Sinica türünde askerlerim 50+ işçide çıkmıştı fakat Parva ve Pallidula da 30 işçide çıkmıştı
ısıya besine vs herşeye göre değişir
.
o koloni pheidole 6 yıldır pheidole bakıyorum. daha 15 işçiniz var nasıl asker çıkarsınlar? Askerler yeni gelecek gen ile beraber çıkmaya başlayacaktır naniticler asker üretecek kadar besin toplayamıyor.
Profesyonel olarak 4 yıldır yapıyorum, Araştırma sürecimde yerli cinslere baktım.Yanlış anlamayın ama bir ara hobiyi 4 yıldır yaptığınızı 2 yılda araştırdığınızı söylemiştiniz.Nasıl 6 yıl beslemiş oluyorsunuz
Myrmica yada Compantustur muhtemelenEkli dosyayı görüntüle 32467Ekli dosyayı görüntüle 32468Ekli dosyayı görüntüle 32469elimdeki en net resimler bunlar.
Birbirinden alakasız iki cinsten bahsediyorsunuz. Altfamilyalarındaki ayrım ve farklar o kadar keskinki ya budur ya şudur diyebileceğiniz iki cins değillerMyrmica yada Compantustur muhtemelen
myrmica bir nebze anlayabilirim belki ama camponotus nasıl diyebilirsiniz anlamış değilim, bu hobiyi yıllardır yapıyorum ondan öncesindede pek çok kez izleyerek ve araştırarak geçirdim ve hala daha tür tespiti yapabilecek seviyede göreemiyorum kendimi ayrıca bu büyük bir sorumluluk bence lütfen tür belirleme konularında daha dikkatli olmanızı öneririm ^^ yanlış anlaşılmalara sebebiyet verilebilir.Myrmica yada Compantustur muhtemelen