Yok hocam Tetramorium değil, Messor cinsi.Ben tetramorium kraliçesi olduğunu düşüyorum.
Ayırt etmek için doğru değil bunlar. Kafa ve thorax yapılarındaki farklılıklar yeterli oluyor. Petiole yapılarında da farklılıklar var. Boyut bilgisi de eleme yapmanızda yardımcı olur. Forumdaki daha önce yapılan tespitlere bakarak göz aşinalığı kazanmaya çalışabilirsiniz. Aralarındaki farklılıkları anlarsınız böylece.tetramorium ların abdomen kısımlarında biraz kızılık var ben biraz daha inceledim sırf siyah.Ama abdomen kısmında çizgiler var messorlarda varmı çok bilgim yok
Tamamdır teşekür ederim 😊.Yok hocam Tetramorium değil, Messor cinsi.
Ayırt etmek için doğru değil bunlar. Kafa ve thorax yapılarındaki farklılıklar yeterli oluyor. Petiole yapılarında da farklılıklar var. Boyut bilgisi de eleme yapmanızda yardımcı olur. Forumdaki daha önce yapılan tespitlere bakarak göz aşinalığı kazanmaya çalışabilirsiniz. Aralarındaki farklılıkları anlarsınız böylece.
Evet bu yüzden 3 .fotoğrafa bakıp abdomende kızıl çizgiyi görünce tetramorium olarak düşündüm.tetramorium ların abdomen kısımlarında biraz kızılık var ben biraz daha inceledim sırf siyah.Ama abdomen kısmında çizgiler var messorlarda varmı çok bilgim yok
Hiç değilse 1 ay yatırmanda fayda var. Bu havalarda bulunan kraliçeler genelde yumurtlamaz zaten oyuzden kış uykusuna yatırmanda fayda var
1 ay yeterli bir süre kış uykusu için. Isıtıcı ped ya da herhangi bir araçla ortam sıcaklığı sağlanabilirse kış ortasında kaldırılmasında bir beis görmüyorum.
Yapay bir ortamda kraliçe "besleyerek" ne kadar doğasına uygun hareket ediyoruz?Dediğiniz doğrudur fakat doğasına karşı gelmek ne kadar doğru orasını bilemeyeceğim