Cinsi nedir acaba?

Mehmetsahin02

Yumurta
Üye
Solenopsis diye biliyordum. Foruma atmadım hiç. Teyit etmek için atayım dedim. Ayrıca gün içinde hiç aktif değiller, sebebi ne olabilir?

Ekli dosyalar

• IMG_20250426_183856.jpg
    IMG_20250426_183856.jpg
    30 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG_20250426_183852.jpg
    IMG_20250426_183852.jpg
    35 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_20250426_183848.jpg
    IMG_20250426_183848.jpg
    34.2 KB · Görüntüleme: 36
  • IMG_20250426_183828.jpg
    IMG_20250426_183828.jpg
    26.2 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG_20250426_183823.jpg
    IMG_20250426_183823.jpg
    31.9 KB · Görüntüleme: 36

Mehmetsahin02

Yumurta
Üye
Tetramorium cinsi olduğunu düşünüyorum. Gün içinde aktif değil derken ne kastediyorsunuz ?
Hocam un kurdu veriyorum yemiyorlar, çok hareketsiz duruyorlar.

Tetramorium cinsi olduğunu düşünüyorum. Gün içinde aktif değil derken ne kastediyorsunuz ?
Tüm işçiler kraliçenin etrafında toplanıp orada duruyor.

Konuyla alakasız ama hocam 22 gün önce bulduğum tapinoma kraliçem yumurtlamadı. Besleme yapmalımıyım ayrıca yumurtlaması için verebileceğiniz tavsiye varmı?

Son düzenleme:

egzotikçiftik

Media
Yardımsever
Makro Fotoğrafçı
Üye

Konuyla alakasız ama hocam 22 gün önce bulduğum tapinoma kraliçem yumurtlamadı. Besleme yapmalımıyım ayrıca yumurtlaması için verebileceğiniz tavsiye varmı?
Düşük bir sıcaklıkta bakıyorsanız hareketsiz olurlar ve fazla bir şey yemezler. Bunun dışında verdiğiniz canlı yemden sıkılmış olabilirler, canlı yemi değiştirmeyi ve 25 derece veya daha yüksek bir sıcaklıkta bakmayı deneyebilirsiniz.

Tapinoma kraliçenizi de 25 derece ve üstü bir sıcaklıkta tutun. Zaten böyle bir sıcaklıkta tutuyorsanız bir de besleme yaparak takviye yapabilirsiniz.

Solenopsis diye biliyordum. Foruma atmadım hiç. Teyit etmek için atayım dedim. Ayrıca gün içinde hiç aktif değiller, sebebi ne olabilir?
Denildiği gibi tetramorium cinsi. Hem kraliçe solenopsise benzemiyor hem de bu işçiler solenopsis işçilerine kıyasla daha büyük.

Son düzenleme:

akvaryumhane

Minör
Üye
Hocam peki inbreed bulunuyormu, kaç işciden sonra alete üretimi başlar tahminen ?
Alete üretimini bir arkadaş daha test tüpü içinde bile başlatmıştı. proteinli besinler ve düzenli beslenme ile, koloni belirli işçi sayısına ulaşınca kraliçe alete bireyler bırakabilir. Ama bende detaylı bilmiyorum. @BahadirSarp bu konuda araştırma yapıyordu.

BahadirSarp

Majör
Üye
Alete üretimini bir arkadaş daha test tüpü içinde bile başlatmıştı. proteinli besinler ve düzenli beslenme ile, koloni belirli işçi sayısına ulaşınca kraliçe alete bireyler bırakabilir. Ama bende detaylı bilmiyorum. @BahadirSarp bu konuda araştırma yapıyordu
Hocam tür bencede tetramorium ve tetralar ensest çiftleşmez.

FatihBurak

Nanitik
Üye
Cinsini anlamadım ama ortam derecesi 23-28 arasında değilse(nerdeyse tüm kraliçeler 1,2 istisna hariç,) kraliçeler pek haraketli olmaz sizin eviniz kaç derece acaba? Ama pek sorun yapmanıza gerek yok havalar ısınmaya başladı zaten koloni havalar ısınınca büyük ihtimalle hareketlenir.
2 Seçenekse koloniler az işcisi varken pek hareketli olmaz en azından benim gözlemim bu, koloninin işci sayısı biraz daha artınca haraketlilik artıcaktır zaten.

Ayrıca 2 adet moderatör farklı tür oldunu düşünüyor acaba türü nedir farklı moderatör veya yüksek statülü kişiler varmı cins hakkında düşüncesini belirtebilcek varmıya merak ettim( ortam karışık 😄)

Son düzenleme:

Claw

Intercaste
Yardımsever
Forum Delisi
Deneyimli Hobici
Üye
Cinsini anlamadım ama ortam derecesi 23-28 arasında değilse(nerdeyse tüm kraliçeler 1,2 istisna hariç,) kraliçeler pek haraketli olmaz sizin eviniz kaç derece acaba? Ama pek sorun yapmanıza gerek yok havalar ısınmaya başladı zaten koloni havalar ısınınca büyük ihtimalle hareketlenir.
2 Seçenekse koloniler az işcisi varken pek hareketli olmaz en azından benim gözlemim bu, koloninin işci sayısı biraz daha artınca haraketlilik artıcaktır zaten.

Ayrıca 2 adet moderatör farklı tür oldunu düşünüyor acaba türü nedir farklı moderatör veya yüksek statülü kişiler varmı cins hakkında düşüncesini belirtebilcek varmıya merak ettim( ortam karışık 😄)
Kafa karışıklığına sebep olduğum için kusura bakmayın, Tetramorium cinsi. Mesajımı kafa karıştırmamak için sildim.

samet_56

Asker
Yardımsever
Üye
Alate üretimi daha çok feromon dengesiyle ilgili bir şey. Kolonide az sayıda kraliçe, çok sayıda işçi varsa alate üretimi tetiklenebilir. Çok sayıda kraliçe yetersiz miktarda işçi varsa işçi feromonları düşük olacağından koloni, işçi üretimine ağırlık verir. Yani örnek veriyorum 1000 işçili bir pheidole kolonisinde sadece iki, üç kraliçe varsa güçlü bir alate üretimi başlar. Üretilen alateler yuva içinde birbirleriyle çiftleşir, bir miktar yeni kraliçe biraz işçi ve yumurtayla ana koloniden ayrılır ve budding, yani bölünerek yeni bir koloni oluşturulur.

Anteren

Larva
Üye

Tüp çok pislenmiştir yeni bir tüpe aktarmanızı öneririm.(Tüp zaten çok pislenmiş)