Şöyle fotoğraflarda buldum hocam bir bakın isterseniz.Myrmicinae alt familyasına ait Türkiye’de bulunan tüm cinslere baktım. Leptothorax cinsi olduğunu düşünüyorum.
Dediğim gibi bence tetramorium.Şöyle fotoğraflarda buldum hocam bir bakın isterseniz.
Tüpteki kraliçeyle bu kraliçe aynı canlı mı?Şöyle fotoğraflarda buldum hocam bir bakın isterseniz.
Trichomyrmex cinsi bu.Şöyle fotoğraflarda buldum hocam bir bakın isterseniz.
Hocam, mümkünse nasıl beslendiğini söyleyebilir misiniz? Bir de şekerli su verince nasıl boğulmayacak şekilde verebilirim ben bunlara?Tüpteki kraliçeyle bu kraliçe aynı canlı mı?
Trichomyrmex cinsi bu.
Bakımını bilmiyorum.Hocam, mümkünse nasıl beslendiğini söyleyebilir misiniz? Bir de şekerli su verince nasıl boğulmayacak şekilde verebilirim ben bunlara?
Hocam şöyle fotoğraflar çektim eğer isterseniz Dc'den daha net videolar atabilirim.Bakımını bilmiyorum.
İşçilerin rengi kafanızı karıştırmasın hocam, yeni çıktıkları için öyleler çok yüksek bir ihtimalle. Renkleri sonradan siyaha dönecek.Ben cinsi hakkında daha fazla yorum yapamayacağım.
Kafası vücuduna kıyasla büyük, şekli belirsiz. Thorax ince ve uzun, parlak. Abdomen orta boyutta. Bacaklarının rengi sarı-siyah. Sarı işçisi var. Ekli dosyayı görüntüle 56327
İşçilerin rengi kafanızı karıştırmasın hocam, yeni çıktıkları için öyleler çok yüksek bir ihtimalle. Renkleri sonradan siyaha dönecek.
Tetramorium semilaeve olma ihtimali varmı.Ben cinsi hakkında daha fazla yorum yapamayacağım.
Kafası vücuduna kıyasla büyük, şekli belirsiz. Thorax ince ve uzun, parlak. Abdomen orta boyutta. Bacaklarının rengi sarı-siyah. Sarı işçisi var. Ekli dosyayı görüntüle 56327
Mirmekolog değiliz hocam bu yüzden tür tahmini yapamayız. Çünkü Türkiye'de sarı işçi üreten başka türlerde var mesela tetramorium galaticum.Tetramorium semilaeve olma ihtimali varmı.